Balluff BTL wegmeetsysteem in ShoreTension afmeersysteem

27 augustus 2012

balluff_shore_tension_1.jpgHavenbedrijf Rotterdam N.V. en Koninklijke Roeiers Vereniging Eendracht (KRVE) hebben het ShoreTension®-systeem ontwikkeld.

Met deze cilinder, voorzien van een Balluff-wegmeetsysteem, kunnen zeegaande schepen doeltreffend worden afgemeerd. Zo kan het laden en lossen langer doorgaan, zelfs bij noodweer of bij zuiging door passerende schepen.

ShoreTension® zorgt voor constante spanning in de trossen. Zo geeft het systeem mee als de spanning te hoog dreigt te worden. De bewegingen in het schip remmen af en de energie wordt geabsorbeerd. Hierdoor functioneert het zonder toevoer van externe energie. Dit bevordert de veiligheid en doorlooptijden en vermindert energieverbruik en CO2-uitstoot.

Het Balluff-wegmeetsysteem meet contactloos de stand van de cilinder en koppelt alle bewegingen terug. Deze data en andere meetwaarden worden via machine-2-machine datacommunicatie verstuurd zodat het havenbezoek van een schip gemonitord kan worden. De informatie is wereldwijd te ontvangen.


balluff_shore_tension_2.jpg

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test