Detectie van vallende voorwerpen? 28 maart 2012

Een fabrikant van metalen onderdelen van diverse materiaalsoorten onderwerpt elk gereed product aan een eindcontrole.

Kwaliteit staat namelijk hoog in het vaandel. Bij afkeur van een onderdeel neemt een grijper het van de transportband en wordt het onderdeel losgelaten boven een afvalbak. Hierbij werd een controle verlangd om zeker te zijn dat het onderdeel in de afvalbak terecht was gekomen. Daarnaast zijn de afmetingen van de te controleren onderdelen divers. Dit maakt de detectie niet eenvoudig. Oplossing is gevonden met de inzet van het lichtscherm AS1 van Datalogic.

Dit lichtscherm heeft een werkhoogte van 100mm en is verkrijgbaar in uitvoeringen met 6 of 16 stralen. Zodra 1 van de stralen onderbroken wordt, schakelt de sensor. Hierdoor worden zowel kleine als grote onderdelen met 100% zekerheid gedetecteerd. Door deze lichtschermen boven de afvalbak te monteren, wordt gecontroleerd of er een product is gepasseerd nadat het commando is gegeven om een onderdeel weg te gooien. Wanneer dit signaal uit blijft, dan wordt de band gestopt en worden de producten die op de band liggen opnieuw ter controle aangeboden.

Het AS1-lichtscherm is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:
- standaard resolutie (AS1-SR, 6 lichtbundels) en High resolutie (AS1-HR, 16 lichtbundels)
- reactietijd (afhankelijk van de uitvoering) 1,75…8 ms
- werkafstand zender – ontvanger: 0,3 - 2,1 meter of 0,8 - 3 meter, afhankelijk van de uitvoering.

Dat lossen we op met een detecterend lichtscherm van Datalogic! Meer weten over dit lichtscherm en andere slimme oplossingen van Vierpool? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling: [T] 0346 594 555
as1_2_bewerkt.jpgas1_trough_beam.jpg
responsive:nieuws