Veiligheidsrelais showstopper bij automatische reset op je veiligheidslichtscherm? 14 april 2023

Beveiliging van werkplekken kan onder meer door inzet van veiligheidslichtschermen worden gerealiseerd.

Lichaamsdelen van medewerkers aan onder andere bemande (metaal)bewerkingsstations, blijven zo intact. Dit ondanks het relatief hoge tempo waarmee producten herhaald in het bewerkingsstation worden gelegd en ook weer worden uitgenomen.

Zodra het beveiligde gebied weer vrij is, kan met de automatische reset mogelijkheid van het veiligheidslichtscherm vlot en veilig worden doorgewerkt. Net zo lang als de last het maximaal toegestane aantal schakelingen per minuut niet overschrijdt. Schakelt een veiligheidsrelais voorzien van mechanische contacten bijvoorbeeld een ventiel (een spoel als DC-13 last), dan neemt de toegestane contactbelasting op de uitgang van je veiligheidsrelais af van 6A naar 4A (DC). Tevens geldt dan de beperking van maximaal 6 schakelingen per minuut.
SE SR 2 contactbelasting

Om die reden kan het verstandig zijn om de automatische reset mogelijkheid op je veiligheidslichtscherm uit te schakelen. Een andere mogelijkheid is de inzet van een veiligheidsrelais met geïntegreerde halfgeleider uitgang. Daarmee kan ongeacht de aard van de last een stroom tot 2,5A DC geschakeld worden. Het aantal schakelingen per minuut is dan tevens zogenaamd onbeperkt. Op deze manier haal je het maximale voor je medewerker uit de beschikbaarheid van zijn beveiligde bewerkingsstation en beschik je over een onderhoudsvrije oplossing binnen je installatie door het ontbreken van bewegende en daardoor slijtende onderdelen.

Minos SL2E output specs

Voor aanvullende informatie kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke relais/schakelcomponenten advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 511.

 

responsive:nieuws

Beste bezoeker,

Tot onze spijt is Vierpool als gevolg van een storing momenteel niet telefonisch bereikbaar. Stuur uw vraag per mail naar info@vierpool.nl en wij reageren langs die weg zolang de storing voortduurt. Ondertussen wordt er aan een oplossing gewerkt om de telefoonstoring te verhelpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.