Ultrasone sensoren controleren de vulhoogte van tanks

11 juni 2019

Balluff Ultrasonic sensorenDit type detecteert niveaus van vloeistoffen en vaste stoffen met behulp van ultrasone sensoren.

Wilt u niveaus in silo’s en tanks betrouwbaar detecteren om de juiste oplossing te vinden, stel uzelf dan de volgende vragen: Welke afstand tot het object heeft u nodig? Kan de sensor contact maken met het medium? Hoeveel installatieruimte heeft u beschikbaar? Over welke omgevingsomstandigheden dient de sensor te beschikken (verhoogde temperaturen, vocht, olie, vuil, enz.)? Op deze wijze selecteert u de juiste technologie/techniek voor de door u gewenste toepassing.

Toepassingsvoorbeelden

Capacitieve sensoren detecteren betrouwbaar het niveau van granulaat in een tank. Om dit te bereiken zijn twee sensoren in de tank tegenover elkaar geplaatst. Een signaal wordt gegenereerd, wanneer een minimum of maximum niveau wordt overschreden. Dit voorkomt overvulling of uitval van de apparatuur doordat het granulaat onder een minimum niveau is gekomen. Capacitieve sensoren zijn ontworpen om eenvoudig te installeren.

Ultrasone sensoren detecteren de exacte vulhoogte van een tank zonder contact. Dit type sensor zorgt ervoor dat er een continu vulproces kan plaatsvinden. Ultrasone sensoren zijn ook betrouwbaar over grotere afstanden en vereisen geen extra component, zoals reflectoren.

Sensortechnologieën

Afhankelijk van het toepassingsgebied kunnen verschillende technologieën worden gebruikt voor het detecteren van niveaus:

  • Capacitieve sensoren voor het detecteren van de aanwezigheid of het niveau van bijna elk materiaal en elke vloeistof van dichtbij (<50 mm)
  • Ultrasone sensoren voor het detecteren van vrijwel elk object over grotere afstanden (> 50 mm) met behulp van geluid

Voor aanvullende informatie over deze ultrasone sensoren, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke sensoren advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test