Temperaturen detecteren door middel van direct mediacontact

8 mei 2019

Balluff Temperature sensing of process mediaBalluff breidt het programma temperatuursensoren met mediacontact, zoals wordt toegepast in hydraulische aggregaten, uit. Nieuw zijn een temperatuursensor met display, een temperatuurtransmitter en een PT1000 sensor.

Het type zonder display is bijzonder compact en trillingsbestendig, terwijl de typen met een draaibaar en goed afleesbaar display veel bedieningsgemak en flexibele installatie bieden.Afhankelijk van de uitvoering leveren de BFT sensoren PNP schakeluitgangen, analoge signalen 0….10V /4….20mA, of ze werken als PT1000 sensor. Ze zijn eenvoudig te installeren door middel van een standaard procesaansluiting met G- en NPT-schroefdraad. Voor de integratie is slechts een 4-polige M12 stekker op de sensor nodig.

Het continu monitoren van procesmedia op machines en installaties draagt in hoge mate bij aan de procesveiligheid. Waarden die moeten worden gehandhaafd zijn druk, niveau en temperatuur. Wanneer bijvoorbeeld in een hydraulisch systeem de temperatuur van de hydraulische vloeistof bewaakt moet worden, kan dit betrouwbaar worden gedaan met behulp van onze BFT temperatuursensoren met mediacontact.

Het bewaken van de temperatuur in het hydraulische circuit garandeert een correcte vloeistofviscositeit en daarmee de beste prestaties van een machine. Kritische procescondities, zoals een temperatuurlimiet, kunnen direct via de schakeluitgang worden geregeld. Een analoge uitgang zorgt voor continue meetresultaten. De BFT temperatuursensoren onderscheiden zich ook als het gaat om de bewaking van koelwater, smeermiddelen en perslucht, waardoor ze ideaal zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Voor aanvullende informatie over deze toepassing kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke sensoren advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Balluff overview sensors temperature sensors

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test