Smart Vision Sensor Smart-VS van Datalogic is EENVOUDIG

8 maart 2022

De Smart VS van Datalogic representeert Smart Vision: instellen met één teach knop alsof het een standaard optische sensor betreft.

In de loop van de tijd is Vision dé oplossing voor detectievraagstukken geworden die met een standaard sensor niet op te lossen zijn. Met de keuze voor Vision, is kennis van Vision tools, parameters, configuratie, belichting- en focusinstellingen vereist.

Hoe dat kan?
Smart-VS wordt ondersteund door Artificial Intelligence Technologie en speciale Machine Learning-Algoritmen. Beide geïntegreerde technologieën stellen ‘de sensor’ op eenvoudige wijze in staat om een grote variëteit aan toepassingen snel en betrouwbaar te herkennen. Daarbij ondersteunt door Elektronische Focus Control aan boord van de Smart-VS. High Power wit gepolariseerde verlichting maakt het mogelijk detecties op materialen van alle kleuren en ook op metaal, glas of glimmende oppervlakken, betrouwbaar uit te voeren. Ongeacht de toepassing bedraagt de cyclustijd na ontvangst van een triggersignaal slechts 50ms. Hetgeen aanpassingen in de besturingssoftware van de PLC overbodig maakt, wanneer de applicatie in de Smart-VS tussendoor wordt gewijzigd.

Wat is daar dan voor nodig?
EENVOUD is de wederkerende term als het de Smart-VS betreft. De aanwezige zichtbare en helder rode uitlijnspot maakt positioneren en monteren EENVOUDIG. ‘De sensor’ is EENVOUDIG af te stellen met één teach-knop, als of het een normale optische sensor betreft. En een stabiele en betrouwbare detectie vormt het eindresultaat. Het enige daarvoor nodig: het indrukken van de teach-knop. Handmatig op de Smart-VS of via een externe aansturing.

Wat kan Smart-VS dan?
Denk bij de Smart Vision Sensor aan repeterende aanwezigheidsdetectie en oriëntatie vraagstukken in uiteenlopende toepassingen en sectoren, zoals bij primaire en secundaire verpakkingen in de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. Of op assemblage lijnen in de automotive industrie. Geschikte toepassingen voor de Smart-VS verlangen betrouwbare en efficiënte detectie, en controle of objecten of onderdelen goed/fout zijn aangebracht. Of wel of niet aanwezig zijn. Voorbeelden daarvan zijn onder andere:

  • Aanwezigheid van een dop of label op flessen
  • Wel of niet goed gesloten deksels op emmers
  • Aanwezigheid van etiketten en (actie) stikkers op verpakkingen
  • Wel of niet goed aangedrukte stekkers op een assemblagelijn
  • Product links of rechtsom vanuit een trilvuller
  • Positie van een object wel of niet goed geplaatst

Vision een te grote investering?
Smart-VS vormt het toegankelijke alternatief voor applicaties waarbij standaard sensoren niet toereikend zijn en Vision camera’s een te grote investering in termen van vereiste kennis, aanschaf en onderhoud vormen.

Met geïntegreerde Webserver
Door gebruik te maken van een standaard internet browser en de WEB Server aan boord van de Vision Sensor, is de Smart-VS toegankelijk via een gebruiksvriendelijke Graphic User Interface (GUI). De GUI bevat onder andere een job-databank. Eerder opgeslagen jobs/taken kunnen in de job-databank worden geselecteerd. Ook eerder opgeslagen beelden kunnen via de GUI opnieuw worden gebruikt. De aanwezige ethernetpoort kan ook gebruikt worde voor communicatie met je PLC.

Tot slot
De bewering ‘Smart Vision met de Smart-VS is toegankelijk voor iedereen die (ook) met standaard sensoren werkt’ blijkt niet voor niets te bestaan.

Meer weten over de Smart-VS of algemeen gebruik van Datalogic sensoren? Laat dan uw bericht achter onder de button ‘persoonlijk advies’ op deze pagina of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

 

Praktijktoepassing
Product wordt opgevoerd vanuit een trilvuller naar assemblage machine:
Datalogic Trilvuller fout V2 250xb               Datalogic trilvuller goed V2 250xb 
Links: Aanvoer met onderdeel in foute positie                   Rechts: Aanvoer met onderdeel in goede positie
Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test