Slimme sensorreeks BOS R254K met Time Of Flight (TOF)-versies 23 januari 2024

De aanduiding SAMS (Smart Automation and Monitoring System) staat voor de alomvattende automatiseringsfilosofie van Balluff.

Het Smart Automation and Monitoring System omvat enerzijds een veelvoud aan extra functies en aanvullende informatie van elke afzonderlijke component en wordt anderzijds gekenmerkt door een uniform en gestandaardiseerd bedienings-, configuratie- en diagnoseconcept.

Onderdeel van dit systeem is onze nieuwe opto-elektronische sensor BOS R254K, waarmee u bijvoorbeeld flessen, containers en pallets in de levensmiddelenindustrie en de verpakkingssector betrouwbaar kunt detecteren. Hij is ontworpen voor veeleisende toepassingen en is ideaal voor gebruik overal waar regelmatig wordt gereinigd met agressieve middelen en hoge druk. Hij is bestand tegen reinigingsmiddelen (Ecolab) en doorstaat de reinigingscyclus volgens de hoge Balluff-norm. Dankzij de beschermingsklassen IP67 en IP69K kan hij worden gebruikt in kritische toepassingen met zware omgevingsomstandigheden, met name in de fabrieksautomatisering.

Nog een pluspunt: de talrijke extra functies garanderen u conditiebewaking. De sensor levert nuttige diagnosegegevens via de zelfcontrolefunctie. Bovendien krijgt u waardevolle informatie over de plaats van gebruik, inclusief de toepassing zelf. Het komt erop neer dat de sensor kan worden gebruikt voor een hogere systeembeschikbaarheid.

De sensorfamilie omvat diffuse sensoren met achtergrondonderdrukking, retro-reflectieve sensoren en zender-ontvanger sensoren.

Een bijzonder hoogtepunt is de laser foto-elektrische naderingsschakelaar met een bereik van 1000 mm, die werkt met time-of-flight technologie. Deze technologie maakt zowel vrijwel objectonafhankelijke objectdetectie als betrouwbare detectie van kleine onderdelen mogelijk. De laserretroflectiesensor met autocollimatie wordt gekenmerkt door een hoge schakelnauwkeurigheid en geoptimaliseerde detectie van kleine onderdelen, zelfs over lange afstanden.

De speciale functies:

  • IO-Link V1.1 (Smart Sensor Profile 2)

Extra functies:

  • verschillende bedrijfsmodi ook voor geavanceerde objectdetectie (gemiddelde, tijd- en telfuncties, dynamische aanpassing van de schakeldrempel, vooraf ingestelde schakeldrempels, zend-LED-bewaking, registratie van extreme waarden)
  • bestand tegen zware omgevingsomstandigheden
  • sensor bewaakt zichzelf en zijn omgeving: temperatuur, vochtigheid, trillingen, kanteling, vervuiling, prestatiereserve

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van Sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 511 of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Balluff BOS 02 1000px

responsive:nieuws