SLIM veiligheidslichtschermen: ultra-compact en flexibeler dan ooit 10 januari 2016

Waarschijnlijk bent u inmiddels bekend met onze veiligheidslichtschermen die u eenvoudig integreert in uw installatie zonder verlies van inbouwlengte.

Met de introductie van de nieuwe SLIM range van Datalogic wordt daar een ultra-compacte bouwvorm van 32 x 15 mm aan toegevoegd. En daarmee biedt Datalogic de eenvoudigste en hoogste mechanische flexibiliteit voor oplossingen op en aan (semi-)automatische machines.

De SLIM schermen zijn de ideale oplossing voor beperkte ruimtes waar u maximale bescherming nodig heeft. Bijvoorbeeld aan montagemachines, verpakkingsmachines, vulmachines, sorteermachines en inspectiemachines. Het kleinste scherm is 150 mm hoog zonder ruimteverlies als gevolg van inbouwlengte. De opeenvolgende lengtes lopen op in stapjes van 30 mm tot de maximale lengte van 3600 mm.

Veel sneller dan andere schermen
De ultra-compacte schermen onderscheiden zich door hun snelheid. Ze zijn tot 50% sneller dan vergelijkbare veiligheidslichtschermen in dit segment. Hierdoor kan de operator een machine bedienen met een compactere machine-lay-out. De snellere responsetijd maakt het namelijk mogelijk om het scherm dichter bij het gevaarlijke gebied te monteren.

De overige kenmerken:

Verkrijgbaar als vinger- en handveiligheid in 14, 24 en 34 mm resolutie. Door minimale veiligheidsafstand tot te beveiligen gebied en daarbij benodigde resolutie flexibeler (en kostprijsgunstiger) in te zetten.

  • Gegarandeerd inzetbaar voor iedere normering en leverbaar in type 2 en type 4 (EN61496-1), PL c of e (EN ISO 13849-1) en SIL 1 of 3 (IEC 61508).
  • Eenvoudig aan beide zijden te bedraden met standaard M12-5-polige aansluiting.
  • In cascade te koppelen met behoud van resolutie in de overgangen.
  • Uitgevoerd in volledig metalen behuizing.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555.

Datalogic SLIM veiligheidslichtscherm

 

Sensoren, Safety, Machine Vision, Auto-ID nieuws
het volledige nieuwsarchief
responsive:nieuws