Safety Hub met IO-Link 31 maart 2017

Balluff Safety I/O HubOm de efficiëntie van veiligheidscomponenten te vergroten en ze te integreren in automatiseringssystemen, heeft Balluff de Safety Hub ontwikkeld.

Dit is een geïntegreerde safety-oplossing die gebruik maakt van IO-Link. IO-Link verzorgt de communicatie tot in de sensor en levert zowel sensor/actuator gegevens als safety-informatie. Veiligheid via IO-Link overbrugt de kloof tussen de persoonsveiligheid en de Smart Industry.

Safety via IO-Link is een waardevolle investering voor machines.

Het safety-concept omvat van Balluff een aantal producten en componenten die risico's voor mensen en productiestystemen minimaliseren, zoals noodstoppen, deurschakelaars en lichtschermen. Deze componenten zijn eenvoudig te integreren in automatiseringssystemen.

Safety via IO-Link is eenvoudig te installeren, heeft een korte reactietijd en bespaart ruimte in uw machine.

De IO-Link-master-poort kan worden gebruikt voor een Safety I/O Hub of voor een standaard I/O Hub. Afhankelijk van de toepassing kan dit veiligheidssysteem snel worden geconfigureerd om zich aan te passen aan veranderingen, zonder af te wijken van de standaard topologie.

  • Het veiligheidssysteem voldoet aan de veiligheidsnorm Ple/SIL3;
  • Lage onderhoudskosten dankzij uitgebreide diagnose en parametrisering op afstand;
  • Standaard M12 connectoren en kabels voor IO-Link apparaten inclusief Safety I/O Hub;
  • Variabele IP-adressen;
  • Gebruik van standaard veiligheidscomponenten, zoals noodstoppen, deurschakelaars en lichtschermen;
  • Compatibiliteit met de meeste safety apparaten.


Voor aanvullende informatie over deze Safety I/O Hub kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke SENSOREN advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

responsive:nieuws