Robuuste hellingsensoren geschikt voor het zware werk

26 oktober 2015

Balluff robuuste hellingsensor2 250xbVierpool kreeg de vraag van een staalfabriek of wij een oplossing wisten om nauwkeurig de stand van de kantelgoot te kunnen bepalen.

Deze goten worden gebruikt om het vloeibare ruw ijzer te gieten in transportwagens die het vervolgens naar de staalfabriek vervoeren. Zodra de eerste wagon gevuld is, kantelt de goot naar de andere zijde om de volgende wagon te vullen. Op dit mechanisme waren voor de begin en eindstand al twee Balluff benadering schakelaars geplaatst. Deze benadering schakelaars zijn geschikt voor een hogere omgevingstemperatuur en daarmee geschikt om zo de eindstanden te bepalen.

De vraag was om toch nauwkeuriger de kantelhoek te kunnen controleren om meer invloed te hebben op het gecontroleerd vullen van deze wagons.

Samen met de klant hebben we daarvoor een oplossing gevonden met een in clinometer van Balluff. Deze in clinometer is standaard geschikt voor een omgevingstemperatuur tot 85C. De extra bescherming door een isolatie kous (BAM0233) maakt de sensor geschikt voor de warme luchtstroom die langs de kantelinrichting stroomt.Balluff robuste helllingsensor

Deze robuuste sensor met een nauwkeurigheid van 0,1 graad, werkt volgens het capacitieve principe en is geplaatst in een IP67 aluminium behuizing. De benadering schakelaars zijn door de compacte bouwvorm en breed temperatuur bereik uitermate geschikt om onder zware omstandigheden heel precies de hoek van de helling aan te geven. De inzet van dit type sensoren is ook toe te passen in windmolens, verstelbare zonnepanelen, MRI scanapparatuur en olie- en gasinstallaties.

Meer weten over toepassing van deze clinometer van Balluff, stel u vragen aan onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test