RFID HF reader met ingebouwde 2-poorts Profinet switch

26 april 2017

Balluff BIS M4008 1 250xbDe BIS M-4008 van Balluff is een All-in-One RFID-lezer met geïntegreerde processor.

De 13,56 MHz-lezer met IP67 bescherming en robuuste gegoten behuizing is voorzien van een Profinet-interface, behoeft geen extra processor en kan direct communiceren met de besturing.

De lezer is een ideale keuze waar een oplossing nodig is voor het detecteren van datadragers op werkstukken en werkstukdragers op individuele stations. Typische toepassingen zijn onder meer controle van de goederenflow in productiefaciliteiten, transportsystemen en assemblagelijnen.

Het apparaat is de enige all-in-one reader op de markt die een geïntegreerde 2-poorts Ethernet-switch heeft voor de bouw van eenvoudige lijn- en ringtopologieën. Een geïntegreerde webserver biedt aangepaste statusbewaking van op afstand. De goed zichtbare LED`s op het apparaat geven eveneens de status aan.

De nieuwe reader ondersteunt gegevensdragers in overeenstemming met de RFID-norm ISO 15693. Iedereen die een snellere gegevensoverdracht wenst kan nu kiezen voor de hoge-snelheid datadragers van Balluff die een overdrachtssnelheid hebben die tot 8x sneller is dan de standaard en een extra grote geheugencapaciteit hebben van maximaal 128 kB.

De BIS M-4008 bespaart de gebruiker veel tijd en geld, zowel tijdens de plaatsing als in bedrijf. De gegoten zinkbehuizing kan rechtstreeks en op diverse manieren op een metalen ondergrond geplaatst worden. De directe aansluiting op Profinet betekent ook minder bekabelingswerk en -kosten. Nog een ander voordeel is het gebruik van een kosteneffectieve 4-pins M12 standaardkabel voor de voeding en een Profinet aansluiting.

Voor meer informatie, neem gerust op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346 - 594 555.

Balluff BIS M4008 2

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test