Onze leverancier Datalogic bestaat 50 jaar - proficiat! 30 juni 2022

Het begon allemaal in 1972 in een achterkamer van het parochiecentrum in Quarto Inferiore aan de rand van Bologna, waar Dr. Romano Volta Datalogic oprichtte.

De hoofdactiviteit was gericht op het ontwerpen en produceren van foto-elektrische sensoren voor de textiel-, keramische en verpakkingsindustrie. Datalogic vormde daarmee al vrij snel het referentiepunt voor lokaal ondernemerschap en voldeed aan de vraag naar een elektronisch gestuurde industriële automatisering. Italië omarmde een technologische revolutie en Dr. Romano Volta vormde daar de kern van:
‘Ik was universitair docent aan de universiteit van Bologna, toen sommige ondernemers het hoofd van mijn afdeling inschakelden om hun specifieke behoefte aan elektronische controle van hun industriële processen op te lossen. Het hoofd van mijn afdeling wees ze naar mij door.’

Op basis van deze specifieke aansluitende behoefte anticipeerde Dr. Romano Volta op de ondernemerskans en begon hij aan zijn visie te werken. En zo is Datalogic inmiddels 50 jaar in Italie en wereldwijd verspreid de grootte speler in de markt. Proficiat!

LOGO50

responsive:nieuws