Om door een ringetje te halen!

1 juli 2015

Proxitron IKVSStans-nietmachines zijn door de sterke mechanische verbinding die ze voortbrengen niet meer weg te denken uit de industrie.

Zo zijn bijvoorbeeld in een moderne personenauto gemiddeld bijna 1800 nieten verwerkt. Een constante aanvoer van nieten is hierbij uiterst belangrijk om de hoge productiesnelheid en kwaliteitseisen te kunnen waarborgen. Ringsensoren van Proxitron bieden hier een uitkomst. De toegepaste nieten zijn aangebracht op plastic strippen en worden als rollen in de machine geplaatst.


De ringsensor detecteert het einde van de rol, zodat op tijd een nieuwe rol te plaatsen is. Hierdoor blijft de constante aanvoer gegarandeerd en heeft u geen onnodige kostbare omsteltijd in uw productieproces.

Het verlengen van de uitgangspuls en het instellen van de gevoeligheid zorgen ervoor dat de sensor eenvoudig aan te passen is aan de snelheid van doorvoer én samenstelling van het in uw productieproces door te voeren product.

Behalve voor het detecteren van nieten, schroeven of bouten zijn de ringsensoren van Proxitron uitermate geschikt om andere metalen objecten te signaleren. Dankzij de brede diameterrange waarin de sensoren verkrijgbaar zijn, zijn ze in vele voor de hand liggende én minder voor de hand liggende toepassingen inzetbaar. Denk hierbij aan controle van producten die uitgestoten worden, draadbreuk controle, doorgangscontrole of aanwezigheidsdetectie van borgpennen.

De flexibiliteit van Proxitron zorgt ervoor dat ook klant specifieke oplossingen realiseerbaar zijn.

Wens u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, telefoonnummer afdeling Verkoop: 0346-594 555.


Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test