Nieuw inductief positiemeetsysteem, bijzonder snel, compact en nauwkeurig 17 januari 2023

Met de introductie van de productfamilie BIR (Balluff Inductive Rapid Positioning System) brengt Balluff een nieuw inductief en extreem snel positiemeetsysteem op de markt - inclusief slimme functies.

Naast een hoge herhaalnauwkeurigheid en een meetfrequentie van > 10 kHz overtuigt de BIR met een groot, instelbaar meetbereik en een bijzonder compacte, vlakke behuizing met kleine blinde zones.

Het systeem wordt onder meer gebruikt in stansmachines, industriële robots, fabrieksautomatiseringssystemen of verpakkingslijnen - met andere woorden, overal waar precisie met hoge snelheid vereist is. De BIR speelt ook in op zijn sterke punten op het gebied van lasersnijden en 3D-printen.

Klaar voor de fabriek van de toekomst

De BIR heeft een geïntegreerde temperatuurbewaking via IO-Link. De opties voor continue conditiebewaking, de flexibele interfaces en de eenvoudige parametrering en diagnose via IO-Link verkorten de instel- en omsteltijden. Door probleemoplossing te vergemakkelijken, helpt BIR machine- en systeemuitval te voorkomen.

De speciale kenmerken:

  • Hoge meetfrequentie van > 10 kHz
  • Gemakkelijk te integreren dankzij het compacte ontwerp met kleine blinde zones
  • uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • hoge precisie in resolutie, herhaalbaarheid en lineariteit
  • Flexibele interfaces (analoog, IO-Link, SSI)
  • Continue bewaking (conditiebewaking) van toestanden

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van Sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.


Balluff BIR plaat

Sensoren, Safety, Machine Vision, Auto-ID nieuws
het volledige nieuwsarchief
test