Laserafstandssensor met IO-Link en onderdrukking van omgevingslicht

11 september 2020

Precisie in afstandsbepaling. De opto-elektronische laserafstandssensor BOD 24K staat garant voor de detectie en positionering van de meest uiteenlopende objecten.

Zo is hij geschikt voor omtrekregistratie, afstandsbepaling en positiecontrole in de montage. Door de nauwkeurige laserstraal is hij ook uitermate geschikt voor kleine objecten en objectdetails. Vanwege zijn laserklasse 1 zijn er bovendien geen extra beschermingsmaatregelen nodig.

De sensor onderdrukt extern licht en beschikt over een precisiemodus voor hoge nauwkeurigheid. Daarnaast worden mogelijke storingen voorkomen door de betrouwbare filter. Via het display en twee geïntegreerde toetsen kunnen verschillende modi en functies eenvoudig ingesteld worden. In plaats daarvan kan alles nog eenvoudiger ingesteld worden via IO-Link.

De sensor is naar keuze verkrijgbaar met een werkbereik van 50 tot 100 mm of van 50 tot 650 mm. Dankzij de drie gaten in de behuizing en de draaibare stekker is hij gemakkelijk te monteren en aan te sluiten. Hij wordt aangesloten met een simpele, gestandaardiseerde 4-polige M12-connector.

De bijzonderheden:

  • Werkbereik 50 tot 100 mm of 50 tot 650 mm
  • Resolutie tot 10 µm
  • Zichtbare laser voor eenvoudige uitlijning
  • Laserklasse 1: geen extra beschermingsmaatregelen nodig
  • Display voor weergave van in te stellen functies
  • Veel extra IO-Link-functies
  • Laserafstandssensor met IO-Link en onderdrukking van extern licht

 

Meer weten over dit type afstandsensoren of algemene informatie over sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Balluff laser distance sensor with io link and ambient light suppression teaser 2

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test