Intelligent, communicatief, kabelloos: IO-Link wireless van Balluff 7 februari 2022

De intelligente combinatie van industriële netwerken met de IO-Link communicatiestandaard is een essentiële bouwsteen voor de fabriek van de toekomst.

Tot nu toe werden intelligente sensoren en actoren net als binaire en/of analoge apparaten via kabels geïntegreerd. Bij toepassingen in de proces- en fabrieksautomatisering gebruikt men tegenwoordig steeds meer draadloze technologieën, omdat deze vele voordelen bieden. Dit betekent dat IO-Link Wireless hier een belangrijke rol in gaat spelen.

IO-Link - bekabeld of draadloos
Het omvangrijke IO-Link portfolio van Balluff omvat sensoren met verschillende functionele principes en een ongeëvenaard scala aan netwerk- en verbindingstechnologieën. Met IO-Link Wireless wordt het toekomstige portfolio uitgebreid welke aansluit op de huidige ontwikkelingen en met behoud van systeemintegratie en compatibiliteit.

Flexibeler dan welke kabel ook
Het IO draadloos systeem, bestaande uit master, hub en bridge, is een nieuwe draadloze standaard en voldoet aan de hoge eisen van fabrieksautomatisering. De draadloze master ontvangt de gegevens niet via een kabel, draadloos via een bridge of een hub . Dit biedt vele voordelen ten opzichte van een bekabeld systeem - zoals eenvoudigere planning en installatie, meer flexibiliteit in ontwerp en mobiliteit, en geen slijtage van stekkers of kabels. Aanpassing van bestaande systemen achteraf is hiermee ook eenvoudiger te verwezenlijken. Kortom, de draadloze IO-Link variant maakt een nog flexibelere en duurzamere integratie van sensoren/actuatoren mogelijk - met de bewezen betrouwbaarheid en prestaties van bekabeld IO-Link.

Intelligente fabrieksautomatisering van de toekomst - nu ook draadloos
IO-Link Wireless vormt een nieuwe, veelbelovende oplossing voor de fabriek van de toekomst - en een upgrade voor huidige IO-Link gebruikers die met de nieuwe toepassing nu nog mobieler en efficiënter kunnen werken. Deze nieuwe norm is overal te gebruiken/toe te passen waar klassieke datatransmissie vroeger onmogelijk of slechts met moeite mogelijk was: op transportsystemen met hoge snelheden kunnen compatibele sensoren dus rechtstreeks op de wagen worden geplaatst voor een nauwkeurigere monitoring. Bij het wisselen van gereedschap op een grijper maakt het ontbreken van bekabeling datatransmissie in krappe ruimtes mogelijk. Hetzelfde geldt voor freesmachines, die weinig ruimte voor sensoren bieden maar een hoge procesbetrouwbaarheid vereisen. Hier scoort het nieuwe systeem met zijn robuustheid.

Belangrijke kenmerken:
- Eenvoudige configuratie via geïntegreerde webserver
- Frequentiebereik 2,4 - 2,483 GHz kan wereldwijd zonder vergunning worden gebruikt
- Snel en betrouwbaar 

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van Sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Balluff io link wireless application1


Sensoren, Safety, Machine Vision, Auto-ID nieuws
het volledige nieuwsarchief
responsive:nieuws