Hitte bestendige zware jongens !

17 april 2015

Proxitron pirosDe nieuwe generatie Piros infrarood sensoren van Proxitron zijn speciaal ontwikkeld voor detectie onder extreme omstandigheden.

Ze detecteren warme en koude voorwerpen en laten zich hierbij niet hinderen door stoom, waternevel, vervuiling door stof of hittebronnen op de achtergrond. De sensoren zijn voorzien van een testfunctie, vervuilingsdetectie en uitgangssignalering voor optimale werking en monitoring van uw (productie)proces.

De standaard robuuste RVS behuizing zorgt ervoor dat de sensoren tot een omgevingstemperatuur van 70°C kunnen worden toegepast. Bij gebruik van een koelmantel tot 200°C en in combinatie met fiberoptiek kunnen ze zelfs tot 600°C omgevingstemperatuur worden ingezet. Hierdoor zijn ze geschikt voor toepassing in tal van extreme toepassingen, zoals bijvoorbeeld de productie van staal waarbij het staal roodgloeiend uit de oven komt.

De detectieafstand van 2500 meter zorgt er voor dat de zender ontvangen uitvoering moeiteloos door koelwaterstoom heen kijkt en indien noodzakelijk op gepaste afstand van de hittebron gemonteerd kan worden.

Door de reactietijd van 1ms worden snel voorbijkomende voorwerpen moeiteloos gedetecteerd door deze zware jongens.

Naast zender en ontvanger zijn er ook uitvoeringen in reflex of taster uitvoering verkrijgbaar, zodat we u een passende oplossing kunnen bieden in extreme omstandigheden. De nieuwe generatie Piros infrarood sensorenvan Proxitron zijn speciaal ontwikkeld voor detectie onder extreme omstandigheden.

Proxitron hitte bestendige zware jongens

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test