Het juiste veiligheidslichtscherm voor elke toepassing 30 juni 2020

Het uitgebreide programma van veiligheidslichtschermen van het fabrikaat Datalogic bevat ook zogenaamde standaard modellen: de series SG4 Base en de SG4 Body Compact.

Beide veiligheidslichtschermen zijn zogenaamde instapmodellen en bevatten alleen de basis functionaliteit. Hierdoor vormen de series SG4-Base en de SG4-Body Compact kostenbesparende aanvulling op het al bestaande programma Datalogic veiligheidslichtschermen. Hetgeen Vierpool nog beter in staat stelt om voor uw applicatie een passend veiligheidslichtscherm te adviseren.

Uitgangen van veiligheidslichtschermen worden aangesloten op een veiligheids-PLC of veiligheidsrelais. Met behulp van deze PLC of relais kan de constructeur kiezen voor een automatische of handmatige restart, zodra het veiligheidslichtscherm is aangesproken. De aanwezige basisfunctionaliteit heeft tevens vereenvoudigde aansluitconnector tot gevolg. Zo ontbreken op de SG4 Base en de SG4 Body Compact functies als: EDM, muting en handmatige restart. Dit type lichtscherm is eenvoudig uitwisselbaar met de SG2 Base en andere lichtschermen met 4-voudige aansluitstekkers.

De voordelen van de nieuwe SG4 Base en de SG4 body compact:

  • Eenvoudiger en sneller te installeren (nog maar 4 aders aan te sluiten en geen functies aan of uit te zetten op het lichtscherm vooraf aan in bedrijf name) en kosten besparing.
  • Kostenbesparend doordat alleen de automatische restart functie aanwezig is en door het gebruik van een 4-voudige kabel (in plaats van 8-voudig).
  • Doordat de 4-voudige stekker als standaard wordt gebruikt is deze eenvoudig in te zetten als vervanger van andere in de markt verkrijgbare lichtschermen.

Geïnteresseerd om te weten of een van deze lichtschermen jouw werkplek veilig kan maken? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

responsive:nieuws