Help - de blauwe champignons bakjes verdwijnen!

18 december 2020

Als consument is het wennen dat sinds kort de mooie witte champignons niet langer in de bekende blauwe bakjes worden verpakt.

Dat geldt echter niet alleen voor de consument. Want wat betekent deze verandering voor het machinepark waarlangs deze bakjes hun weg vinden van leeg tot gevuld, verpakt en gereed voor verzending bij de verwerking van champignons?

Op hun weg dienen de bakjes gedetecteerd te worden. Sensoren gebruikt voor detectie van blauwe champignonbakjes zijn niet vanzelfsprekend de juiste sensoren om ook de transparante bakjes goed te detecteren. In het slechtste geval kijken bestaande sensoren dwars door de transparante bakjes heen of reflecteren zij hun lichtstraal op een champignon die op een willekeurige plek in het transparante bakje ligt. In beide gevallen met vervelende consequenties tijdens de verwerking van de champignon als gevolg. Een verkeerd signaal vooraf aan het vullen van lege bakjes leidt tot champignons die niet alleen in het bakje maar ook ernaast belanden. Naast deels gevulde bakjes resulteert dit in verspilde champignons op de werkvloer wat ook vanuit het oogpunt van hygiëne niet wenselijk is. Door de bakjes op de juiste plaats te detecteren belandt elke champignon in een bakje en wordt elk bakje juist gevuld.

Naast het vullen vormt het labelen een ander belangrijk aspect bij het juist detecteren van transparante in plaats van blauwe champignon bakjes. Eén trigger per bakje én op het juist moment resulteert in één label per bakje op de juiste plek. Niet juist getriggerd leidt dit tot een tranendal: verkeerd geplakte labels of eventueel meerdere labels per bakje. Situaties die beiden niet gewenst zijn. Ook niet vanuit esthetisch oogpunt in geval van scheef of dubbel plakken.

En omdat het niet aannemelijk is dat de voedingsmiddelen industrie en aanpalende verpakkingsindustrie stil blijft staan, vormt vernieuwing van sensoren een uitgelezen moment om te anticiperen op verbeteringen die nog kunnen volgen: stel dat de huidige plastic bakjes, in de toekomst worden vervangen door milieuvriendelijke en stevige alternatieven met een willekeurige kleur?

Ook voor detectie van objecten met alle kleuren van de regenboog ben je bij Vierpool aan het juiste adres. Benieuwd hoe wij hiermee omgaan? Laat dan uw bericht achter onder de button ‘persoonlijk advies’ op deze pagina of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test