Exact dezelfde wafels dankzij Machine Vision

1 september 2017

Datalogic Vision CameraIn veel productieprocessen wordt er stapsgewijs toegewerkt naar het eindproduct, dat aan het einde van de rit gecontroleerd wordt.

Daar is niks mis mee, maar hoe mooi zou het zijn als er een stabiele output gegarandeerd kan worden via een automatische terugkoppeling? Een dergelijke vraag stelde Vegter Nieuwjaarsrolletjes van Jac. Vegter B.V. De banketfabriek onderzocht de mogelijkheid om een automatische processturing te plaatsen op de deegtoevoer voor wafels. De wafelgrootte met dezelfde hoeveelheid deeg is namelijk niet altijd gegarandeerd vanwege kleine afwijkingen in de deegstructuur. De deegtoevoer dient handmatig te worden ingesteld, wat veel extra werk en uitval veroorzaakt.

Datalogic Vision besturing 500xbVierpool werkte samen met system integrator Smet Electric aan de oplossing die nu dienst doet. Hierbij worden in de machine twaalf wafels tegelijkertijd tussen de wafelijzers gebakken. Eerst spuit een geavanceerde pompunit op twaalf posities deeg, waarna de wafels worden gebakken. Voordat ze van het wafelijzer worden gehaald, is van iedere wafel afzonderlijk de diameter gemeten.

Per wafel wordt de diameter aan de machinebesturing doorgegeven dankzij het softwareplatform ImpactLite en een visioncamera uit de Datalogic P-serie. Dit gaat heel eenvoudig en realtime via het ProfiNET protocol. De wafeldiameter wordt in de PLC vergeleken met de gewenste diameter. Met deze data wordt de pompunit aangestuurd en per spuitkop de juiste hoeveelheid deeg aangebracht op het wafelijzer. Deze terugkoppeling maakt het mogelijk om volledig automatisch de wafels op de juiste maat te bakken. Ze hoeven alleen nog maar verpakt te worden.

 

 

 

 

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555.

Datalogic Vision Camera

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test