ECOLAB en IP kenmerken, wat heeft u er aan?

16 juni 2016

VP IP69K De IP-classificaties en de ECOLAB certificeringen worden steeds meer gevraagd, maar wat betekenen de verschillende normeringen nu exact?

IP-classificaties hebben over het algemeen twee cijfers. Het eerste cijfer verwijst naar de bescherming van stof. Het tweede cijfer geeft het beschermingsniveau tegen water.

De ECOLAB gaat over de bestendigheid tegen de verschillende agressieve schoonmaak en desinfecterende middelen.

IP67 sensoren zijn de meest gebruikte sensoren op de markt. Zelfs de meeste elektrische behuizingen -gebruikt in de automatisering- zijn IP67. De 6 staat voor bescherming tegen binnendringen van stof. De 7 geeft aan dat de sensor kan worden ondergedompeld in water tot een diepte van 1 meter voor 30 minuten.

De IP68 sensor is een stofvaste sensor welke onder te dompelen is in water onder de voorwaarden die zijn opgegeven door de fabrikant. De diepte van de onderdompeling is meestal 3 meter.

De IP69K is een stofvaste sensor die bestand is tegen een spray van hoge druk. De sensoren worden besproeid met een druk van 80 tot 100 Bar. De temperatuur van het water kan oplopen tot 80ᴼC met een hoeveelheid van 14 tot 16 liters per minuut. De afstand van het mondstuk tot het apparaat is 10 tot 15 cm. De sensor is geplaatst op een draaitafel die 5 omwentelingen per minuut draait en de spray wordt gedurende 30 seconden op de vier hoeken 0°, 30°, 60° en 90° op de sensor gericht.

In de voedingsmiddelen industrie is de spray niet alleen water, maar ook vaak een chemisch reinigings- of ontsmettingsmiddel. Deze agressieve reinigings- en ontsmettingsmiddelen kunnen de sensoren op verschillende soorten manieren aantasten. Dit wordt behandeld in de ECOLAB-certificering. De ECOLAB test bestaat uit de behuizing en sensor materialen blootstelling aan deze agressieve reiniging en ontsmetting middelen. De sensoren worden 14 tot 28 dagen getest bij een kamertemperatuur van 20ᴼC. Gedurende deze tijd wordt de sensor visueel geïnspecteerd op zwelling, uitharding van materiaal of veranderingen in kleur.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555.

Lees ook hier verder:EcolabNEW

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test