Druksensors met display

3 april 2020

Druksensoren van Balluff zijn voorzien van een uitgebreide functionaliteit en hoge IP-beschermingsgraad, waardoor deze zeer flexibel te gebruiken zijn.

In machines met een hoge bezettingsgraad is het heel belangrijk om alle machineparameters te kunnen detecteren en evalueren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de metaalbewerking.

Zo beschikken moderne frees- of draaibanken over een hydraulisch circuit, zowel voor de gereedschap- alsook voor de werkstukwisseling. Om de correcte spanning van gereedschap en werkstuk te garanderen, wordt de procesdruk van het betreffende hydraulische circuit bewaakt.

De nieuwe Balluff-druksensors met display bieden u hiervoor een uitstekend instrumentarium. Deze generatie beschikt standaard over een dichtheid in IP67, optioneel zelfs in IP69K. Naast deze exclusieve kenmerken scoren de sensoren bovendien nog met een uitgebreide functie: door omschakelbare uitgangen kunt u de druksensoren zeer flexibel inzetten en door hun omvangrijke diagnosefuncties voor uw Condition Monitoring gebruiken.

Zo is dankzij de omschakelbare uitgangen een aansturing via IO-Link mogelijk en kan een analoge waarde of het ingestelde schakelpunt afgelezen worden. Ook kunt u via IO-Link bovendien de piekdrukken in het circuit detecteren en, indien nodig, ook onderdrukken. Al deze mogelijkheden ondersteunen een hoge beschikbaarheid van de machine.

De bijzonderheden:

  • flexibel inzetbaar door omschakelbare uitgangen: analoog, digitaal, IO-Link
  • zeer bestendig ook in ruwe omgeving vanwege de hoogste dichtheid die verkrijgbaar is (IP67, optioneel IP69K) en breed temperatuurbereik (–40…+125 °C)
  • extra diagnosefuncties: bedrijfsuren- en piekdrukteller alsmede indicatie van de inwendige temperatuurontwikkeling
  • één systeem – alles uit één hand: van sensor tot netwerk- en verbindingstechniek

Voor aanvullende informatie over deze druksensoren met display van Balluff, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke sensoren advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).


Balluff pressure sensors with display new generation teaser

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test