De nieuwe BAE versterker generatie 14 november 2022

Maakt opto-elektronische BOH-sensoren geschikt voor IO-Link

De nieuwe BAE-versterkerserie van Balluff maakt IO-Link-communicatie mogelijk voor de BOH opto-elektronische sensorenfamilie. Zo kunt u de precieze miniatuurmeetkoppen en veelzijdige lichtbanden van Balluff ook gebruiken in een gecentraliseerde lean productie. Daar maakt IO-Link de bewaking mogelijk van belangrijke systeemparameters en procesgegevens, zoals bedrijfsuren, temperatuur, spanningspieken en signaalsterkte - een grote stap in de richting van voorspellend onderhoud.

Intuïtief en betrouwbaar

Het OLED-display en de duidelijk zichtbare LED's op de versterkers vergemakkelijken de inbedrijfstelling van de sensor door directe feedback te geven. Tijdens het gebruik geven de LED's op betrouwbare wijze de schakeltoestand, de werking en de overbelasting aan en waarschuwen zodra een onstabiel bereik wordt bereikt. Alle ingebouwde opties zoals gevoeligheid, licht-donker modus of meetprincipe zijn, afhankelijk van het model, ofwel eenvoudig instelbaar via knoppen op het toestel en/of via IO-Link.

Vier varianten voor maximale gebruiksvriendelijkheid

Voor een bijzonder efficiënt gebruik van de BOH optische sensorkoppen, kunt u kiezen tussen vier versies van de BAE SA-OH versterkers, afhankelijk van uw vereisten.

Bij de versterkers met geïntegreerd display kunt u de instellingen zoals gebruikelijk op het apparaat zelf uitvoeren, of ze via IO-Link configureren. Deze versterkers bieden ook een bijzonder breed scala aan functies en opties - bijvoorbeeld een schakelfrequentie tot 4kHz voor snel tellen. Bovendien kan de pulstijd worden verlengd voor objectdetectie, bijvoorbeeld als het doel zich niet lang genoeg binnen het detectiebereik bevindt.

Als u uw sensorkoppen met behulp van de versterkers uitsluitend via IO-Link wilt parametreren, hebben wij ook bijzonder kleine en slanke versterkers zonder display in ons assortiment.

Versterkers met een analoge uitgang en een schakelfrequentie van 8kHz zijn geschikt voor het bewaken van continue processen. Hierdoor kan het volledige signaalbereik worden gebruikt.

Voor gangbare toepassingen bieden wij ook versterkers met ingebouwde potentiometers voor een directe en intuïtieve gevoeligheidsregeling - of als alternatief met automatische teach-in knoppen.

Veelzijdige toepassingen dankzij verschillende modi

De nieuwe BAE-versterkerserie kan flexibel aan specifieke eisen worden aangepast. Stabiele omgevingen, zware omstandigheden, taken op hoge snelheid, meerdere naast elkaar geplaatste sensorapparaten en nog veel meer: diverse modi maken van de versterkers ware multitalenten.

 • Enkelpunt- en tweepuntsmode: algemene randdetectie in stabiele omgevingen
 • Venstermodus: aanwezigheidsdetectie in ruwere omgevingen
 • Dynamische modus: korte pulsen voor snelle processen zoals tellen of uitwerpbesturing
 • Drempelwaardefunctie: onderdrukking van omgevingsinvloeden; eliminatie van de effecten van stof, uitlijnfouten, temperatuurdrift
 • Selecteerbare snelheidsmodi, ook voor hogesnelheidstaken met maximaal 8 kHz
 • Synchronisatiemodus voor maximaal acht aangrenzende sensoreenheden
 • meerdere stroomvoorzieningsmodi

De speciale kenmerken

 • compatibel met alle BOH-sensorkoppen en lichtbanden
 • Voorspellend onderhoud door IO-Link functionaliteit
 • monteerbaar op DIN-rail of via montagegaten
 • snelle en efficiënte instelling, intuïtieve bediening, gemakkelijke aanpassing tijdens het gebruik
 • verschillende bedrijfs- en snelheidsmodi voor elke toepassing
 • Synchronisatie van maximaal acht eenheden zonder crosstalk

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van Sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

Balluff

Sensoren, Safety, Machine Vision, Auto-ID nieuws
het volledige nieuwsarchief
test