De juiste salade in het juiste bakje

9 mei 2016

Vierpool Johma logo 250xbWaar men vroeger gelukkig was met alleen selderie salade, verlangt de consument nu naar een grote diversiteit in smaken- en product soorten.

Om op deze vraag in te spelen, wordt een grote flexibiliteit van de producerende bedrijven verwacht. Hier speelt Johma Salades BV al verscheidende jaren op in. De grote mate van flexibiliteit zorgt ervoor dat de productie van Johma salades nog elk jaar op rij een groei laat zien.

Vanuit JohmaSalades BV is men daarom met de volgende vraag bij Vierpool B.V. gekomen:

Is het mogelijk dat alle verschillende bakjes (5 stuks per seconde per productielijn) in het proces gecontroleerd worden op de aanwezigheid van de juiste labels?

Vierpool Johma 500 xb toepassingBij deze oplossing stonden bedieningsgemak, snelheid en flexibiliteit bovenaan het lijstje. Vierpool en Johma zijn samen tot een oplossing gekomen om met behulp van 2 vision sensoren een patroon herkenning uit te voeren. Hierdoor is op elke bakje de controle of het label de juiste is. Dit alles zonder enige vertraging in het productieproces.

De verschillende patroon herkenningen kunnen automatisch en handmatig worden geselecteerd en bij een afkeur wordt de gehele lijn stopgezet. De in bedrijf name is gezamenlijk door Vierpool en Johma uitgevoerd en naar volle tevredenheid opgeleverd.

Dit is een mooi voorbeeld van procesautomatisering; wat ervoor zorgt dat wij als consument in de toekomst nog meer verschillende productensoorten mogen verwelkomen.

Johma verras ons!

Raadpleeg bijgevoegd datablad aan de rechterkant in de taakbalk voor meer informatie over de Datalogic DataVS2 toepassingsmogelijkheden of neem bij verdere vragen ook gerust contact met ons op. Afdeling Verkoop, tel: 0346 - 594 555.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test