De eenvoudige en praktische oplossing om RS232 met IO-Link te verbinden

20 september 2018

In tegenstelling tot wat vaak wordt vermoed, wordt de seriële RS232-communicatie nog in veel industriële toepassingen gebruikt.

Een typisch voorbeeld daarvan is het gebruik van barcodescanners in de automobiel- of verpakkingsindustrie.

Het vereist nogal wat inspanningen om RS232-interfaces in de bestaande besturingsarchitectuur te integreren. Want vaak zijn daarvoor speciale componenten noodzakelijk zoals RS232-kaarten voor de besturing. Voor velen is het daarom bezwaarlijk om op IO-Link over te stappen, met als gevolg dat zij niet kunnen profiteren van de voordelen die de moderne communicatiestandaard te bieden heeft.

Onze IO-Link-converter voor RS232-apparaten biedt echter een oplossing. Met de converters kunnen RS232-apparaten rechtstreeks aan een IO-Link-aansluiting worden gekoppeld. RS232-kaarten zijn zodoende niet meer nodig voor de integratie. Hiermee beschikt u nu over een praktische en eenvoudig te realiseren oplossing voor de uniforme en continue communicatie van alle apparaten en de bi directionele gegevensoverdracht met de besturing. En niet te vergeten: u kunt vanuit een centraal punt zo alle apparaten betrouwbaar bewaken en eenvoudig en snel parametreren.

De bijzonderheden:

  • voor de bi directionele communicatie tussen RS232 en IO-Link
  • twee digitale ingangen
  • voeding van RS232-apparaten met 24 V DC
  • eenvoudige diagnosemogelijkheden door status-LED's
  • hoogwaardige en robuuste IP67 roestvast stalen behuizing voor zware omstandigheden


Voor aanvullende informatie over deze toepassing kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke sensoren advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test