De basis van product detectie

30 augustus 2018

Keuze van sensoren voor automatisering vraagstukken wordt in belangrijke mate bepaald door ervaring van betrokken personen.

Naast deze menselijke factor, blijft het waardevol de basis van product detectie goed voor ogen te houden. Vandaar dit artikel waarin we inzet van sensoren voor  detectie, herkenning en positionering van objecten benaderen vanuit basis principes.

Sensoren zijn in staat producten van uiteenlopende materialen als metalen, niet-metalen, vaste stoffen en vloeistoffen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van magnetische velden, licht en geluid. Het type materiaal dat gedetecteerd dient te worden, bepaald het type technologie en de sensor die ingezet wordt.

Type van sensoren

  • Inductieve sensoren voor detectie van metalen objecten op korte afstand
  • Capacitieve sensoren voor detectie van aanwezigheid van niveau op bijna alle vaste materialen en vloeistoffen op een korte afstand
  • Fotocellen zoals tasters, retroreflex of zender/ontvangers voor detectie van bijna alle materialen, ook op grotere afstand
  • Ultrasoon sensoren voor detectie van bijna alle materialen op grotere afstand

 

Verschillende sensoren voor verschillende toepassingen

Het type sensor dat wordt gebruikt, wordt bepaald door de aard van de toepassing. Bijvoorbeeld: van verschillende sensoren wordt gebruikgemaakt in situaties waarbij metaal, niet-metaal, magneetveld of level gedetecteerd dient te worden.

Ondanks de jarenlange ervaring van de Vierpool medewerkers in het werkveld komen onze Accountmanagers nog steeds nieuwe uitdagingen tegen, welke zij niet eerder onder ogen hebben gekregen.

Vandaag de dag zien onze medewerkers bij onze klanten vooral opvallende producten die in de markt zijn gezet. Echter, daarbij is soms geen rekening mee gehouden is of binnen het productieproces nog wel op een goede en betrouwbare manier de producten te detecteren zijn. En daarbinnen, daar ligt voor Vierpool haar uitdaging en kracht.

Wanneer u twijfelt aan de juiste sensor voor  uw toepassing, neem dan vooral contact op met één van de Vierpool medewerkers. Zij zijn u graag van dienst met het vinden van de juiste oplossing voor uw vraagstukken.

Balluff 2 sensorBalluff 3 sensorBalluff 4 sensor

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test