Een hele koek smaakt gewoon lekkerder

26 maart 2012

koek_heel_1.jpgTehama uit Katwijk is fabrikant van verpakkingsmachines voor banket-, koek- en zoetwarenindustrie. Onlangs heeft Tehama een nieuwe Matzes inpaklijn aan Hollandia Matzes geleverd. Deze inpaklijn verzorgt het volautomatisch inpakken van Matzes (lees: ‘koeken’).
koek_heel_2.jpgOp deze volautomatische inpaklijn dienen alle koeken visueel gecontroleerd te worden voordat deze worden ingepakt. Vierpool adviseerde de DataVS2 Vision Sensoren van Datalogic vanwege de eenvoud van programmeren en het volledig stand-alone functioneren. Er hoeft namelijk geen PC in de machine te worden ingebouwd om de camerabeelden te analyseren. Ook de goede prijs/kwaliteitsverhouding speelde een belangrijke rol bij de keuze van deze Vision Sensoren.

Er diende gedetecteerd te worden of alle koeken heel zijn. Wanneer er een halve of een gebroken koek wordt gedetecteerd, geeft de sensor een afkeursignaal. Deze beschadigde koeken mogen niet verder het inpakproces ingaan, omdat iedere consument uiteindelijk liever hele koeken in de verpakking vindt. De afgekeurde koeken belanden in een afvalbak. Bij Hollandia Matzes worden koeken van verschillend formaat verwerkt. Alle formaten zijn vooraf en eenmalig in het geheugen van de Vision Sensor geprogrammeerd. Zodat de machineoperator eenvoudig via een touchscreen op de machine kan selecteren welk product er verpakt dient te worden. Vervolgens worden de juiste afmetingen door de Vision Sensor gecontroleerd.De Vision Sensor controleert of de contour van iedere koek correct is. Ook als deze gebroken of niet kompleet is, wordt de koek afgekeurd.

koek_heel_3.jpg

Figuur 1: Alle koeken zijn goedgekeurd

koek_heel_4.jpg

Figuur 2: Één koek wordt afgekeurd, vanwege breuk

Door toepassing van de DATAVS2 Vision Sensor is de kans dat er een beschadigde koek op tafel komt, tot een minimum gereduceerd. Niet onbelangrijk, want een hele koek smaakt gewoon lekkerder!

Bent u benieuwd naar wat Vierpool kan betekenen voor de optimalisatie van uw productie- of verpakkingsproces?
Neem dan contact op met onze verkoopafdeling voor een demonstratie van deze Smart Vision Sensor.
[T] 0346 594 555Datasensor: SVS2  Datasensor: SVS2


| meer nieuws |

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test