Draadloze data- en voedingsoverdracht, óók voor IO-Link

4 december 2015

 

Balluff contactloze IO 250xb

Kabelslijtage en -breuk komt vaak voor bij kabelverbindingen voor het aansluiten van sensoren en actuatoren, die onderhevig zijn aan sterke mechanische belasting.

Met mogelijke productiestilstand als gevolg. Dergelijke problemen kunnen zich voordoen bij machines met uitwisselbare tools, robots met uitwisselbare grijpers, werkstukdragers en roterende indexeertafels. De oplossing? Inductieve Couplers. Deze zorgen voor een gegarandeerd storingsvrije, draadloze overdracht van data én voeding via een luchtspleet tot 5 mm.

Met de BIC-Q40 van Balluff – met unicompacte 40 x 40 mm behuizing – kunt u systemen koppelen en bidirectionele data uitwisselen. U integreert de IO-Link uitvoering plug-and-play tussen de IO-Link master en een IO-Link device. De Inductieve Coupler gedraagt zich onzichtbaar voor de besturing. Zonder bijkomende configuratiehandelingen worden data van 32 IO-signalen draadloos door een luchtspleet en met 4-draads M12-verbindingskabel aan weerszijden aangesloten. De IO-Link ondersteuning is onafhankelijk van de revisiestatus van IO-Link in uw installatie. Alle status-, parameter- en procesgegevens worden direct tussen master en IO-Link component uitgewisseld.


Voor meer informatie, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346 – 594 555.

Balluff contactloze IO toepassing

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test