Condition Monitoring Sensor - Flexibele, slimme conditiebewaking met 0.00064 m²

3 december 2019

De nieuwe multifunctionele conditiebewakingssensor BCM ondersteunt de efficiënte en probleemloze werking van elk systeem en verhoogt de effectiviteit van de gehele machine installatie aanzienlijk.

Ongeplande downtime en verstoringen in het productieproces kunnen hiermee worden voorkomen. Omdat de intelligente sensor informatie/gegevens biedt, zodat u onderhoud en reparatie vooraf kunt inplannen en kunt gebruiken om dure handmatige inspecties te automatiseren. Bovendien is het feit dat toestanden van machines en fabrieken evenals de bijbehorende componenten kunnen worden vastgelegd, verwerkt en geïnterpreteerd ook essentieel voor de IIoT, het industriële internet van de dingen.

Trillingen, temperatuur, vochtigheid, omgevingsdruk

De Balluff Condition Monitoring Sensor detecteert verschillende fysieke eenheden - zoals trillingen, temperatuur, luchtvochtigheid en omgevingsdruk - verwerkt ze aan boord en levert de gewenste gegevens via IO-Link aan een hoger systeem. Bovendien kan de sensor zijn eigen status herkennen en communiceren via de geïntegreerde self-wareness-functie(s). Hierdoor bent u altijd op de hoogte van de temperatuur, openingstijden en startcycli.

Gewoon door IO-Link

Dankzij het gestandaardiseerde IO-Link-protocol kunt u de sensor parametreren en de analyse in de sensor individueel aanpassen aan de toepassing. Dit maakt het eenvoudig en handig om te integreren in nieuwe en bestaande systemen. Dankzij het flexibele procesgegevensontwerp kunnen maximaal vijf gemeten of voorbewerkte waarden vrij worden toegewezen en cyclisch worden overgedragen/verzonden. Bovendien maakt IO-Link een acyclische query van verdere statistische analysevariabelen mogelijk.

Datavolumes kunnen tot de essentie worden gereduceerd

Bovendien kunt u limieten definiëren voor pre- en hoofdalarmen voor automatische bewaking van meet- of analyse variabelen, zodat de sensor waarschuwingsberichten genereert voor bepaalde gebeurtenissen. Vanwege de grenswaardebewaking kan de sensor als een poortwachter/bewaker worden gebruikt, zodat alleen relevante gegevens/informatie via de interface gecommuniceerd worden. Dit vermindert de hoeveelheid gegevens tot de essentie. Dit voorkomt onnodig dataoverdracht/dataverkeer.

Bijzondere functies:

  • Meerdere meetwaarden/maatregelen in één apparaat: trillingen, temperatuur, vochtigheid, omgevingsdruk
  • Geïntegreerde evaluatie-elektronica met configureerbare gegevensvoorbewerking
  • Gebeurtenissen en statusweergaven configureerbaar
  • Eenvoudig aan te sluiten en eenvoudig te integreren via IO-Link
  • Compact ontwerp met weinig ruimte

Voor aanvullende informatie over deze Condition Monitoring Sensor van Balluff, kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke sensoren advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 555 (afdeling Verkoop).

 

condition monitoring sensor teaser coming

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test