Balluff BGL: Geminiaturiseerde gevorkte lichtbarrières 3 november 2023

Balluff BGL gevorkte fotocellen staan voor nauwkeurige objectdetectie en zijn flexibel in de kleinste ruimte.

Eenvoudig en betrouwbaar

De nieuwe BGL MiniSlot vorkvormige fotocellen van Balluff kunnen dankzij hun verschillende montagevormen en aansluitmogelijkheden zeer flexibel worden ingezet. Ze zijn eenvoudig te monteren en gemakkelijk te plaatsen en af te stellen dankzij duidelijk zichtbare lichtstraalmarkeringen. De sensoren zijn volledig ingekapseld, waardoor ze bestand zijn tegen trillingen, schokken en andere omgevingsinvloeden - net als hun beschermingsklasse IP64. De heldere LED's geven bovendien de bedrijfsstatus aan en maken betrouwbare diagnoses mogelijk.

Flexibiliteit opnieuw gedefinieerd

Dankzij hun bijzonder compacte afmetingen hebben de nieuwe BGL's aanzienlijk minder installatieruimte nodig dan conventionele gevorkte fotocellen. Bovendien zijn er zes verschillende uitvoeringen en een groot aantal aansluitmogelijkheden die de sensoren nog flexibeler inzetbaar maken - voor de meest uiteenlopende toepassingen en gebruiksmogelijkheden.

De bijzondere kenmerken:

  • zes verschillende ontwerpen voor flexibel gebruik
  • kosteneffectieve, robuuste oplossing voor ruimtekritische toepassingen
  • nauwkeurige detectie en hoge herhaalbaarheid
  • statusweergave met heldere LED
  • uniforme vorkbreedte: 5 mm
  • eenvoudige aansluiting met 4-polige M8-standaardstekker, platte stekker of kabel
  • schakelfrequentie tot 3 kHz voor snelle processen

Toepassingsvoorbeelden

Met de trend naar miniaturisering en integratie van apparaten zijn onze BGL miniatuur vorkvormige fotocellen de juiste keuze. Ze worden veel gebruikt in industrieën zoals batterijproductie, 3C en halfgeleiders.

In de batterijproductie worden de gevorkte foto-elektrische sensoren bijvoorbeeld gebruikt voor nauwkeurige positionering van robotica en transportsystemen om de anode/kathodeplaten snel en correct op elkaar te plaatsen.

Onze MiniSlot gevorkte fotocellen zijn ook veelzijdig voor andere positioneringstaken, bijvoorbeeld van dia's of transportsystemen.

Andere typische toepassingen van MiniSlot gevorkte fotocellen zijn:

  • Detectie van de aan- en afwezigheid van platte objecten (bijv. papierstroken, nokken, enz.)
  • Detectie van eindpositie en positie in lineaire transport- en positioneersystemen
  • Detectie van draairichting en detectie van omwentelingen (voor roterende objecten)

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van Sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 511 of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

 Balluff BGL

responsive:nieuws

Beste bezoeker,

Tot onze spijt is Vierpool als gevolg van een storing momenteel niet telefonisch bereikbaar. Stuur uw vraag per mail naar info@vierpool.nl en wij reageren langs die weg zolang de storing voortduurt. Ondertussen wordt er aan een oplossing gewerkt om de telefoonstoring te verhelpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.