Nieuwe generatie opto-elektronische sensoren – BOS 20 maart 2023

Met een nieuwe generatie opto-elektronische sensoren breidt Balluff zijn wereldwijd gevestigde productfamilie uit en biedt een universeel toepasbare en betrouwbare oplossing voor het detecteren van objecten.

Het nieuwe assortiment verschijnt in een compacte en robuuste kubusvormige standaardbehuizing en omvat alle sensorprincipes - inclusief foto-elektrische naderingsschakelaars met en zonder achtergrondonderdrukking, retro-reflectieve sensoren en zender-ontvangersensoren. De sensoren zijn verkrijgbaar met zowel onzichtbaar infrarood licht als rood licht, dat zeer zichtbaar is en dus gemakkelijk kan worden uitgelijnd.

De geïntegreerde brede bundel met een bereik van 100 mm en de "kleine bundel" met een bereik van 50-150 mm bieden maximale flexibiliteit. Hetzelfde geldt voor de ongecompliceerde normaal gesloten/normaal open schakeling en de potentiometer, waarmee de gevoeligheid snel en eenvoudig kan worden ingesteld.

De toepassingsgebieden zijn divers: dankzij hun onafhankelijkheid van kleur en materiaal detecteren foto-elektrische naderingsschakelaars in de levensmiddelen- en drankenindustrie gemakkelijk en betrouwbaar plastic flessen. Through-beam foto-elektrische sensoren worden vaak gebruikt om in kartonnen verpakkingen gevuld voedsel te detecteren. Retro-reflecterende sensoren kunnen worden gebruikt voor het detecteren van kleine pallets met gekleurde kunststof die over een transportband bewegen - ideaal voor fabrieksautomatisering, biowetenschappen, metaalbewerking en toepassingen in de automobielsector. Kleine componenten zoals plastic bekledingen kunnen worden gedetecteerd met een diffuse sensor met achtergrondonderdrukking.

De speciale kenmerken:

  • gevestigde standaardconstructie in een robuust sensorontwerp
  • variabel bereik en hoog detectiebereik dankzij brede bundel (geoptimaliseerd voor niet-uniforme voorwerpen), "kleine bundel" (verbeterde detectie van kleine onderdelen) en groot bereik (reikwijdte tot 1 meter)
  • snelle en eenvoudige instelling van de gevoeligheid dankzij de potentiometer
  • Flexibele bediening dankzij ongecompliceerde normaal gesloten/normaal open schakeling
  • Breed scala aan toepassingen dankzij de integratie van alle essentiële sensorprincipes, toepassing kan vrij worden ontworpen
  • IP67-beschermingsklasse
  • UKCA-goedkeuring en cULus-goedkeuring

Meer weten over deze optie(s) of heeft u interesse in wat Vierpool voor u kan betekenen op het gebied van Sensoren? Neem dan contact met ons op via 0346-594 555 (afdeling verkoop) of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

 

responsive:nieuws

Beste bezoeker,

Tot onze spijt is Vierpool als gevolg van een storing momenteel niet telefonisch bereikbaar. Stuur uw vraag per mail naar info@vierpool.nl en wij reageren langs die weg zolang de storing voortduurt. Ondertussen wordt er aan een oplossing gewerkt om de telefoonstoring te verhelpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.