Datasensing veiligheidslichtschermen SH4 serie 28 februari 2024

Met de introductie van de nieuwste serie SH4 veiligheids-lichtschermen, laat Datasensing zien waar deze nieuwe merknaam voor wilt staan. 'Flexibel, vernieuwend en breed toepasbaar'.

Datasensing is de nieuwe merknaam van de voormalige Datalogic business unit Sensors, Safety & Machine Vision en van met merk Micro Detectors, wat Datalogic in 2021 heeft aangekocht.

Met meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren van optische sensoren, is Datasensing dan ook een unieke toeleverancier in de Industriële Automatisering.

Datasensing SH4De nieuwe SH4 serie is ontworpen voor de meest uiteenlopende veiligheidsapplicaties. Van eenvoudige inloopbeveiliging tot complexe veiligheidstoepassingen voor vinger- of handbeveiliging met gedeeltelijke, dynamische of volledige muting met 2 of 4 muting signalen.

De mechanische dichtheid van deze serie bevat zowel IP65, als IP67. Met het vermelden van de beide IP-waarden, geeft Datasensing aan dat deze serie aan beide IP waarden voldoet. Daarnaast kan deze serie werken in een omgeving van -30…55 °C.

Het detectiegebied dekt het volledige lichtscherm af, waardoor er geen ‘’dode zone’’ meer is. Hierdoor kunnen de lichtschermen ook in kleine inbouwruimten gebruikt worden, wat de flexibele inzet verhoogt. De detectie hoogtes zijn van 300-2250mm.

Het voordeel hiervan is dat de lichtschermen nog dichter bij het gevaarlijke gebied van een machine kunnen worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat het vloeroppervlak van de beveiligde machine zo klein als mogelijk is.

De ingebouwde uitlijn LED’s vereenvoudigen de installatie van het lichtscherm ook bij toepassing van spiegels en bij grote werkafstanden tot wel 70 meter!

Met de wifi-verbinding kan zowel via een PC, Tablet of Mobiele telefoon het lichtscherm worden geconfigureerd en gemonitord.

Actieve/Passieve versie voor lichaamsbescherming.

Maak kennis met de nieuwe SH4 serie doormiddel van onze promotiepakketten van de basic uitvoering van de SH4 serie en kies download:

Download flyer actiepakketten

Aanvullende informatie over de nieuwe Datasensing SH4 serie en gebruik in uw toepassing, kunt u uw hiernaast vinden in de datasheet en de brochure. Ook kunt u uw gegevens achterlaten via de persoonlijke Sensoren advies button hiernaast, waarna wij contact met u opnemen. Zelf bellen mag natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar onder nummer 0346-594 511.


responsive:nieuws