Corrosiebewaking met PR electronics

24 november 2016

PR 2284 kathodisch 250xbEen kathodische bescherming volgens het stroomopdrukprincipe is geschikt om een metalen constructie, zoals een pijpleiding, tankenpark of boorplatform te beschermen tegen corrosie. 

Hiermee wordt, via een gelijkrichter, het installatiepotentiaal ten opzichte van een referentie-elektrode in de aarde verlaagd. Het gevolg: de corrosie wordt een halt toegeroepen.

Stel dat bij een situatie zonder kathodische bescherming het potentiaal van de bodem ten opzichte van de referentie-elektrode -550mV is, dan kan met het stroomopdrukprincipe dit potentiaal worden verlaagd naar bijvoorbeeld -850mV en stopt de migratie van elektronen. Zodra dit kunstmatige potentiaal wegvalt, treedt er weer corrosie op. Daarom is het van belang om dit te monitoren.

Voorkom storingsinvloeden met PR electronics
PR electronics heeft een speciale module voor dit doel, namelijk type 2284-X-2-D-1-HZ50. Deze module kan een meetgebied van bijvoorbeeld +/- 1000mV omzetten naar een standaard meetsignaal van 4-20mA. Om deze kleine spanningsverschillen nauwkeurig te meten is de module voorzien van een hoog-ohmige ingang. Om storingsinvloeden - bijvoorbeeld via voedingskabels en elektrische spoorlijnen - te voorkomen, is de unit voorzien van een 50Hz-ingangsfilter.pr_corroserie_kathodische_bescherming.jpg

Deel deze pagina via:
Signaalconditionering nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test