Transparant object detectie zonder reflector!

1 juni 2011

datasensor_-_box_landing_s8_06.jpgEen nieuw gepatenteerde technologie is nu beschikbaar om transparante objecten naadloos te detecteren met een achtergrondonderdrukkende sensor.

Transparante objecten zoals glazen of kunststof flessen, injectieflacons, verpakkingsfolie, etc. kunnen nu eenvoudig worden gedetecteerd met een objectreflectie zelfs bij een glimmend oppervlak of een reflecterende achtergrond. Deze baanbrekende technologie biedt veel voordelen ten opzichte van de bestaande detectietechnieken als retroreflective (met een reflector), zelfs ten opzichte van ultrasoon detectie.

* Voor de sensor hoeft geen reflector meer te worden geplaatst (waar het object tussen de sensor en reflector door moet) dit scheelt installatietijd en kosten.
* Geen mechanische beperkingen, de sensor kan het object aan de zijkant of van bovenaf detecteren.
* Hoge scherpte diepte nauwkeurigheid, het object wordt gedetecteerd vanaf de sensor tot het ingestelde bereik van de sensor.

De nieuwe S8 sensor van Datalogic Automation biedt al deze voordelen voor transparant detectie in een detectiebereik van 0 tot 150 mm. De achtergrond onderdrukking is met een potmeter mechanisch instelbaar vanaf 50mm. tot 150mm. De sensor heeft een heldere rode laserspot en een snelle reactietijd < 1ms. En een schakelfrequentie tot 500 Hz.

Deel deze pagina via:
Sensoren nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test