Waarom contactors van IC Electronic? Daarom …

12 oktober 2015

IC contactors SC 1 DD 4015 Voor de meeste vragen heeft Vierpool een passende oplossing. Zo ook voor een klant die alle besturingspanelen in zijn laboratorium wenste te vernieuwen vanwege de vele uitbreidingen in en om de kast.

De vervanging mocht uiteraard geen concessies doen aan de kwaliteit en er moest rekening worden gehouden met de beperkte ruimte in het lab. Uiteraard moest er ook kritisch worden gekeken naar de prijs. De logische stap was een re-design waarbij elke mm DIN-railruimte effectief benut moest worden. De oplossing hiervoor werd gevonden in de contactors van IC Electronic.

In de oude panelen waren veel 1-fase contactors verwerkt voor het aansturen van heaters en tracing. Voor de natuurlijke warmte-afvloeiing was daarbij uitgegaan van 1 cm ruimte tussen twee contactors. Anders dan de klant gewend was, boden de contactors van IC Electronic de mogelijkheid om zij aan zij gemonteerd te worden. Zónder tussenruimte en dus zonder verspilling van DIN-railruimte. De montage had bovendien geen de-rating tot gevolg, ook niet bij 100% duty cycle.

Zekerheid inbouwen is onnodig
De klant hoefde niet zekerheidshalve een vermogens-maatje groter in te zetten. En dankzij de hoge kortsluitvastheid (I2t) van de contactors van IC Electronic volstaat een standaard glaszekering, die zowel de installatie als de contactors beveiligt tegen kortsluiting. Deze glaszekeringen met bijpassende zekeringhouders besparen bovendien ruimte, bieden bedrijfszekerheid en hebben een zeer gunstige kostprijs. Daarmee voldoet de oplossing volledig aan de veeleisende toepassing van de klant.

Voor meer informatie, neem contact op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346 -594 555.

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test