Monitoring en bewaking op afstand

12 april 2011

productnieuws_-_relaistechniek_-_comat_sms_relais.jpgMet het SMS Relais CMS10 van Comat bewaakt en bestuurt u afgelegen of onbemande installaties, zoals tank- of verwarmingsinstallaties.

Door simpelweg een sms naar het telefoonnummer van het relais te sturen, kunt u een functie activeren, zoals het feller laten branden van verlichting of het inschakelen van een motor. Detecteert het relais bijvoorbeeld dat het niveau in een tank te laag wordt? Dan wordt een sms naar maximaal vijf ontvangers verstuurd, waarbij u zelf de volgorde bepaalt. De eerste in de lijst krijgt een sms die hij binnen een vooraf ingestelde tijd moet bevestigen. Gebeurt dit niet, dan ontvangt de tweede ontvanger een bericht. Deze procedure gaat door tot het relais een bevestiging ontvangt.

Uitgangen activeren
Met de voorgedefinieerde berichten kunt u een uitgang van het relais aansturen en door een telefoonoproep aan het relais kunnen één of meedere uitgangen tegelijk geactiveerd worden. Hieraan kan ook een tijdfunctie worden gekoppeld. Met de gratis Nederlandstalige Fast Set SMS-software programmeert u eenvoudig diverse functies, zonder dat u hiervoor specifieke programmeerkennis nodig hebt.

Het Comat SMS Relais is verkrijgbaar als:

Basisuitvoering
Deze uitvoering heeft zes digitale ingangen en vier relaisuitgangen. U kunt kiezen uit een voedingspanning van 12…48VDC of 110…240VAC.

Uitgebreidere versie
Deze versie is verkrijgbaar met een voedingsspanning van 12…48VDC en beschikt naast vier relaisuitgangen over 2 analoge ingangen (4…20mA) en vier universele ingangen. Deze kunt u vrij configureren als digitale of als analoge ingang (0...10V)productnieuws_-_relaistechniek_-_comat_sms_relais.jpg

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test