Softstarter begrenst inschakelstroom transformator

9 februari 2016

begrenzing_insschakelstroom_trafo.jpgEen van onze relaties heeft een machine ontwikkeld die in het productieproces gebruik maakt van hoge temperaturen en vacuüm.

Bij vacuüm kan echter vonkoverdracht plaatsvinden tussen de verwarmingselementen. De oplossing is het verlagen van de werkspanning van deze elementen met transformatoren. Bij het inschakelen van een transformator ontstaan echter korte en hoge inschakelstromen die oplopen tot 10-12x I-nominaal. Dit vereist grotere magneetschakelaars, dikkere kabels en automaten met een tragere karakteristiek. Met als gevolg hogere installatiekosten. Vierpool werd gevraagd hoe deze hoge inschakelpieken begrensd kunnen worden.

De oplossing van Vierpool is een 3-fase geregelde softstarter van IC Electronic om de transformator in te schakelen. Bij de productie van deze softstarters worden vacuüm-soldeertechnieken gebruikt. Hierdoor kan de opgebouwde warmte in de halfgeleider optimaal afvloeien naar het koellichaam. Bovendien is de halfgeleider opgebouwd volgens een brugconstructie, zodat er voldoende bewegingsmogelijkheden zijn en een zeer hoge kortsluitvastheid wordt bereikt. De softstarter heeft mogelijkheden om de aanlooptijd- en koppel te regelen, wat hoge inschakelpieken vermijdt. Het resultaat is een eenvoudige en slimme oplossing zonder aanpassingen aan de installatieautomaat en de bekabeling.

Wilt u weten wat hoge kortsluitvastheid van IC Electronic softstarters voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling via tel. 0346-594 555.

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test