De Invertek HVAC regelaars: Bij uitstek geschikt voor pompen en ventilatoren

3 april 2012

optidrive_hvacx.jpgEen frequentieregelaar met een energiezuinige PID-regeling aan boord is een belangrijk middel om kosten te besparen.

De nieuwe HVAC-Optidrive van Invertek is hier standaard van voorzien en is ook nog eens eenvoudig in bedrijf te nemen. Maar ook op andere terreinen valt veel te winnen.

Automatische pompreinigingscyclus
Als bijvoorbeeld een pomp gedurende langere tijd niet in bedrijf hoeft te zijn, kunt u met de HVAC regelaar de pomp op twee fronten beschermen tegen uitval. De eerste functie die uitval kan helpen voorkomen is een automatische pompreinigingscyclus. Hierbij kunt u zelf instellen wat de maximale stilstandtijd van de pomp mag zijn. Daarna start de regelaar een automatische reiniging, zodat eventueel achtergebleven bezinksel niet de kans krijgt om in de pomp aan te koeken.

Motor Preheat Function

De tweede functie is de “Motor Preheat Function”. Hiermee wordt voorkomen dat de motor na bedrijf te snel afkoelt en zich condens in de motor vormt. Ook deze functie is instelbaar, zodat de pomp beschikbaar is op het moment dat u hem nodig heeft. Verder is de regelaar voorzien van een droogloop- en blokkeerbeveiliging. Optioneel is de mogelijkheid voor een cascaderegeling met 4 extra pompen die wisselend bijgeschakeld kunnen worden.

Voor het regelen van ventilatoren is de Optidrive voorzien van snaarbreukdetectie en kan deze gemakkelijk geconfigureerd worden om resonantie in ventilatiesystemen te voorkomen. Hiermee voorkomt u onnodig veel lawaai en schade aan de motor en de ventilatorbladen.


hvac_cascade_regeling.jpg


Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test