Duurzame regeling met frequentiedrive en softstarters

4 juni 2014

Invertek Pompsturingen zijn cruciaal in installaties voor waterbehandeling.

Tegenwoordig worden hiervoor frequentieregelaars gebruikt die de pomp variabel regelen. Speciaal voor installaties met meer pompen die vraaggestuurd bijgeschakeld en -geregeld dienen te worden, kan de energie- en onderhoudsarme Optidrive HVAC-frequentiedrive van Invertek worden toegepast, gecombineerd met softstarters van IC electronic.

Met de ingebouwde cascade-controller kan de frequentiedrive tot vijf pompen aansturen waarbij één pomp als hoofdpomp fungeert. Zodra de waterafname stijgt en de geregelde pomp de druk niet op peil kan houden, komt er automatisch een extra vaste pomp bij. De pompen met vast toerental dekken de basisbehoefte terwijl de regelbare pomp altijd de wisselende belasting kan compenseren.

Om hinderlijke waterslag in de leidingen te voorkomen, worden de vaste pompen ingeschakeld met een softstarter van IC electronic. Hiermee kan de piekbelasting tot 60% worden verlaagd. Bovendien gaan de pompen langer mee dankzij de geleidelijke start en stop van de softstarter en hebben ze minder onderhoud nodig. De softstarters van IC electronic mogen zij-aan-zij gemonteerd en met een C-karakteristiek automaat voorgezekerd worden. Zo kunt u nog eens extra besparen op ruimte en installatiekosten.

Wilt u meer informatie over deze oplossing? Neem dan contact op met bij onze afdeling verkoop. T. 0346-594555.
INV-Duurzame regeling met frequentiedrive en softstarters

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test