Releco, Comat en Comat Releco. Hoe zit dat nou?

10 juni 2016

Vierpool Comat Releco EK 250 xbIn deze periode – juni – in 2008, ging het EK voetbal van start.

In de omgeving van Worb (CH) nabij Bern overheerste het beeld dat er veel ‘wegenbouwers’ met gekleurde hesjes de directe omgeving van de Zwitserse fabrikant Comat oranje kleurden.

Comat was inmiddels eigenaar van Releco. De Spaanse fabrikant Releco vormde voor Comat een belangrijke leverancier voor industrierelais in de Zwitserse thuismarkt. En de inmiddels pensioengerechtigde oprichter eigenaar van Releco, Signor Santiago Lozano genoot belangstelling van meerdere partijen. Partijen geïnteresseerd zijn Europese fabriek over te nemen. Mede door de hoge mate van flexibiliteit in de productie van Releco waarmee de Spaanse fabrikant zich destijds al onderscheidde. En daarmee in staat was een grote verscheidenheid aan industrie relais te leveren. Onder de belangstellenden waren ook een aantal wereldwijd opererende partijen waar industrie relais een klein deel van het grote geheel zou gaan vormen.

In scenario’s denkend, besloten de toenmalige eigenaren van Comat zelf de Spaanse fabrikant Releco te kopen. Dat was het best denkbare scenario waarbij Comat de toelevering van industrie relais met name voor haar Zwitserse thuismarkt gewaarborgd zag. Naast fabrikant van industriële elektronica (tijdrelais, bewakingsrelais, SMS modules) werd Comat daarmee fabrikant van industrierelais. Relais die in de thuismarkt Comat heten en groen gekleurd zijn. En relais die in de meeste landen buiten Zwitserland Releco heten en blauw gekleurd zijn. De kleuren zijn gebleven. En inmiddels dragen alle artikelen de dubbele merknaam ComatReleco. ComatReleco omvat het beste van de twee merken en meer. Krachten van beide organisaties zijn gebundeld: onder andere engineering, R&D, productie, kwaliteit en logistiek. ComatReleco staat voor specialisme in schakelkomponenten. Met een wijde portfolio ter ondersteuning van de verscheidenheid aan toepassingen waarmee professionele automatiseerders van doen hebben. En wanneer u een van onze medewerkers aanspreekt met een van de drie merknamen, dan begrijpen ze direct wat u bedoeld. Releco, Comat of ComatReleco. Dat is het verhaal achter deze namen.

Comat Releco logo voetnoot
Voor meer informatie, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346-594 555.

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test