Comat Releco Mini-PLC: BoxX

4 augustus 2011

comat_boxx.jpgComat heeft haar reputatie verworven als producent van multifunctionele timers (MultiComat) voor de industrie. Naast de timers is de productenreeks de afgelopen tijd uitgebreid met stroom- en spaningsbewakingsrelais.

Nu is daar een reeks Mini-PLC's aan toegevoegd: de Comat BoxX.

Toepassingen:
De Comat BoxX is ontworpen om oplossing te bieden voor allerlei automatiseringsprojecten, machine-, pomp- en motorbesturingen: ruime mogelijkheden voor een prettige prijs.

Gratis software:
De gebruiksvriendelijke* software is - zelfs vóór aankoop van de hardware - gratis beschikbaar. Het gaat hierbij zowel om de programmeer-software Quick II, waarmee simuleren en debuggen tot de standaard mogelijkheden behoren - als de SCADA-software ter controle en monitoring van systemen. Naast de programmering via de PC met het programma Quick II, kan de BoxX ook direct geprogrammeerd worden met een LCD-display.
Door gebruik te maken van beschikbare logische functie's, kan een complex programma tot 127 functieblokken eenvoudig geschreven en opgeslagen worden in de EEPROM. Opgeslagen programma's gaan dus zonder back-up batterij niet verloren. Het aanwezige tijd en datum functieblok kan meerdere acties bewaren ter controle van apparaten op real time basis. 
Niet alleen digitale in- en uitgangen: De uitvoering met een voedingsspanning van 24 VDC kan ook analoge signalen (0-10 V met stappen van 0.1V) verwerken ter controle van bijvoorbeeld temperatuur, niveau, druk, vochtigheid. Deze signalen kunnen via de aanwezige RS-485 poort, op een PC worden binnengehaald.
Optioneel is een modem (AF-MUL) verkrijgbaar, waarbij de programmering van de BoxX op afstand via de telefoonlijn gewijzigd kan worden. Dit modem kan eveneens toegepast worden om storingen te melden, waarbij een vooraf ingesproken alarmtekst naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer doorgegeven wordt.
 
Kortom:
De BoxX biedt zeer veel mogelijkheden, is eenvoudig te programmeren en is leverbaar tegen een verrassend lage prijs.

Specificaties:

  • Aantal I/O's 10 (6 in/4 uit) of 20 (12 in/8 uit)
  • Voedingsspanning 24 VDC of 110-240 VAC
  • Uitgangen Relais (8A) of transistor (2A)
  • Programmeergeheugen 64 kB
  • Functieblokken 127 Interne relais 127 Teller 1 tot 999.999 Timer 0,01 sec tot 99,99 uur Real Time Klok 127 instelpunten tot jaar 2099
  • Werktemperatuur -25 tot +55°C
  • Werkvochtigheid 5 tot 95 % niet condenserend
  • Uitvoeringsvormen en prijzen: AF-10-MR-A-CAP € 95,-- AF-20-MR-A-CAP € 164,-- Opties: AF-C232 € 22,70 AF-LCD-display € 20,00 *

*Overtuig u zelf door de software te downloaden: Klik hier voor de download en u kunt uw eigen programma binnen een ½ uur simuleren op uw PC.

* Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test