Invertek HVAC frequentieregelaars met hoger rendement

20 april 2015

Eco serie InvertekNieuwe Eco serie, speciaal ontwikkeld voor de pomp en ventilator toepassing, biedt sensationele verlaging van het energieverbruik.

Wat direct opvalt zijn de kleinere afmetingen per vermogensgrootte. Door een optimalisatie van de aansturing in de zogenaamde tussenkring is de grootte van de eerder toegepaste tussenkring condensatoren zeer sterk teruggebracht.

Door het hoge rendement van de regelaars kunnen ook sommige vermogensgrootten kleiner worden uitgevoerd. De HVAC Eco voldoet aan de EN61000-3-12 norm en gebruikt 17% minder stroom dan een oude omvormer. De harmonische verstoring is gedaald van 84% naar 30%. Doordat ook de ingangsstroom sinusvormig blijft kan vaak ook op de dikte van de ingangskabels worden bespaard.

 

Speciale pompfuncties

De regelaars zijn voorzien van een aantal specifieke pompfuncties waaronder de pomp schoonmaakfunctie. Bij inbedrijfstelling wordt het koppel over het toerengebied door de regelaar onthouden. Indien de pomp in de tijd meer koppel vraagt duidt dit op een vervuiling. Automatisch kan dan een schoonmaakslag worden ingesteld. Bijvoorbeeld bij opstart, als de pomp dit toestaat, wordt de pomp met een hoog toerental opgetoerd en daarna weer snel de draairichting omgekeerd. Het vuil komt dan los. Dit bespaart in veel gevallen veel aan onderhoud en voorkomt stagnatie in het pompproces.

Een andere functie is de slaapstand waarbij de pomp op gezette tijden toch even draait om vastzitten te voorkomen. Tevens is er nog de energy optimizer functie  waarbij een optimaal koppel wordt gerealiseerd bij een zo laag mogelijke motorstroom. Deze functie werkt zowel bij standaard DKA motoren als bij de moderne PM motoren. Samen met het zeer hoge rendement van de regelaar zelf is de Invertek HVAC Eco regelaar een energiebespaarder bij uitstek.

 

De belangrijkste eigenschappen van de Eco HVAC regelaars

• Meer gebruiksgemak door OLED display

• Minder harmonischen

• Hoger rendement

• Geschikt voor IE2, 3 en 4 motoren

• Pompspecifieke functies

• Ingebouwde cascade master-slave functie voor 5 motoren

• Laag geluidsniveau in de motoren door hoge schakelfrequentie

Voor meer informatie, gebruik de button hiernaast of neem telefonisch contact met ons op, afdeling Verkoop tel: 0346-594555

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test