Nieuwe productlijn Delcon: interfacerelais met pulstransformer

7 juni 2016

delcon relais vierpoolOp 1 juni 2016 zijn Vierpool B.V. uit Maarssen en Delcon Ltd. uit Nemmela (F) officieel gestart samen te werken.

Het Finse Delcon staat voor ontwikkeling en productie van unieke interface relais.

Onder meer uniek door de inzet van een puls transformator waardoor in- en uitgang tegen 4kV isolatiespanning bestand zijn.

 

Delcon relais zijn ontworpen voor zwaar industriële omgeving:

  • Betrouwbaar in- en uitschakelen (het spanningsnivo waarop wordt geschakeld is vooraf gedefinieerd)
  • Hoge mate van EMC immuniteit
  • Van mogelijkheid gebruik gemaakt om uitgang te voorzien van sterkere TRIAC’s dan te doen gebruikelijk

Met als gevolg: interface relais met een extreem gunstige MTTF, standaard voorzien van 10 jaar fabrieksgarantie. Delcon relais worden onder andere toegepast voor het zorgeloos (en blijven) schakelen van solenoïds/kleppen of daar waar geschakeld wordt over lange leidingen. In geval van lange leidingen kan het capacitieve gedrag van de aangesloten kabel tot onbetrouwbare schakelingen op afstand leiden (vanaf ca. 50 meter). Ter voorkoming van aanleg van speciale, afgeschermde – en dure – kabel kan ook worden volstaan met de inzet van Delcon relais. Het Delcon relais schakelt alleen dan wanneer het relais geschakeld wordt. En valt af wanneer het relais niet meer geschakeld wordt, gegarandeerd! Voor EMC of inductiviteit en capaciteit is het Delcon relais ongevoelig. Ook waar sprake is van kabellengtes van 1 km en meer.

Binnen schakelkomponenten van Vierpool neemt het Delcon relais de positie in, in-between elektromechanische relais (Releco) en solid state relais (ICelectronic). Met de toevoeging van Delcon relais geeft Vierpool vervolg aan haar ambitie afnemers ‘Elke schakeling zorgeloos schakelend’ aan te bieden.

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test