In de schakelkast kan de temperatuur aardig oplopen en dit kan negatieve gevolgen hebben voor de levensduur van de componenten. AirSTREAM is een concept dat met een uitgekiende flexibele opbouw voor een geoptimaliseerde warmtebeheersing zorgt. Ook worden de componenten in de besturingskast steeds compacter, maar hun schakelfuncties steeds omvangrijker. Dit verhoogt onvermijdelijk de temperatuur in de kast waardoor de kosten voor onderhoud en vervanging van deze componenten toenemen, tenzij er in een koelsysteem geïnvesteerd wordt. Maar: Extra schakelkastkoeling hoeft niet altijd extra geld te kosten.
Met het AirSTREAM-systeem van Lütze wordt de schakelkast zo opgebouwd, dat de lucht beter circuleert en er geen hotspots worden gevormd. Dit gebeurt in eerste instantie door de opdeling in een zone voor componenten en een bedradingszone. Hierdoor glijdt de lucht nagenoeg ongehinderd langs de modules en de bedrading waardoor deze worden afgekoeld. Er zijn ook geen dwarslopende kabelgoten die de circulatie hinderen. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor meer ruimte voor componenten ontstaat. Een geoptimaliseerde positionering van de actieve componenten verlaagt eveneens de temperatuur. Aan de achterzijde kunnen, in combinatie met een interne schakelkastventilator, zogenaamde “air blades” worden gemonteerd die voor een verhoogde warmteafvoer zorgen. Hiermee worden hotspots efficiënt geëlimineerd.
AirSTREAM is een modulair – dus flexibel – bedradingssysteem met afzonderlijke rails (standaard afmetingen in stappen van 50 mm), waarop de componenten eenvoudig gemonteerd worden en waarin de bedrading geïntegreerd is. Door deze integratie van de bedrading in het montageframe zijn er géén kabelgoten meer, zoals bij conventionele systemen, waardoor een zeer compact systeem ontstaat. Er ontstaat dus meer plaats in de schakelkast.
De gebogen, asymmetrische 7,5 mm DIN-rails zijn geschikt voor nagenoeg alle mogelijke componenten. Extra verhoogde 15 mm DIN-rails zijn hierdoor overbodig.
Installatiekosten en tijd zijn doorslaggevende factoren bij de constructie van schakelkasten.
24 februari 2022De MINOS-SD-serie van ZANDER AACHEN bestaat uit het noodstoprelais SD1E dat kan worden gebruikt voor het bewaken van veiligheidscircuits.
2 februari 2022Veiligheid brugautomatisering nu te berekenen
Op afstand besturen en bewaken van uw installaties, zonder afhankelijk te zijn van lokale infrastructuur en providers?
7 juni 2021Stel als gebruiker kritische procestijden in met onze Comat Releco CIM tijdrelais.
16 maart 2021Met reguliere relais is het schakelen van een inductieve last doorgaans een hachelijke onderneming.
ComatReleco is een van de marktleiders op het gebied van high-end elektronische en elektromechanische relais.
25 november 2020De PowerPro BCD van Leutron is een T1+T2+T3 combinatie van een bliksemstroomafleider en overspanningsbeveiliging in één behuizing.
Invertek introduceert de Optidrive ECO en ODP-2 series nu ook als echte OUTDOOR frequentieregelaars zoals de ODE-3 serie.
5 oktober 2020Het SCB veiligheidstijdrelais is een universeel toepasbaar tijdrelais.
18 september 2020Remanente-, vergrendelings-, impuls- of bi-stabiele Railway relais worden gebruikt in verschillende toepassingen waar betrouwbaar schakelen met minimaal stroomverbruik nodig is.
24 juli 2020