Veilig tijdsafhankelijk schakelen met het SCB-relais van Zander-Aachen

18 september 2020

Het SCB veiligheidstijdrelais is een universeel toepasbaar tijdrelais.

Afhankelijk van de configuratie kunnen de veiligheidscontacten onafhankelijk van elkaar worden ingesteld als opkom- of afval vertraagd, of direct schakelend.

Eenvoudige en precieze tijdsinstelling is mogelijk met een druk/draaiknop. Bovendien is zowel de functie als de tijdsinstelling veilig achter een PIN-code verborgen, zodat ongewenste wijzigingen niet voor kunnen komen.
Het relais is verkrijgbaar in een uitvoering met 2, 3 of 4 veilige contacten (NO) en iedere variant is voorzien van 2 (NC) hulpcontacten. De tijdfunctie kan ingesteld worden van 0…99 seconden, minuten of uren.

Met de schakelfuncties kan eenvoudig een bestaande applicatie met een mechanische tijdklok vervangen worden voor een up-to-date veilige timerfunctie.
Ook kan met de afvalvertraagde functie het ongewenst trippen van de installatie worden voorkomen als er kortstondige fluctuaties in druk, temperatuur of flow optreden.
Doordat lange tijden geprogrammeerd kunnen worden, leent het timer relais zich ook uitstekend voor het monitoren van purgingfuncties in een oven of procesinstallatie.

Het relais voldoet aan de eisen die gesteld worden voor branderinstallaties volgens EN746-2 en EN 50156-1 en is verder geschikt voor applicaties t/m SIL3 en PLe.

Wilt u advies of dit safety timerrelais ook geschikt is voor uw applicatie? Neem gerust telefonisch contact met ons op, Verkoop Binnendienst (Sales), tel: 0346 - 594 555.

ZA SCB 20140319 1804 D03 3815

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test