Uitbreiding ComatReleco railway relais

25 november 2020

ComatReleco is een van de marktleiders op het gebied van high-end elektronische en elektromechanische relais.

Het leveringsprogramma van ComatReleco is uitgebreid met een groot assortiment aan relais, contactors en bewakingsrelais die geschikt zijn voor de toepassing in railvoertuigen. Hierbij valt te denken aan de 1 tot 4 polige relais, zowel in mechanisch als solid state uitvoeringen. 

Voor deze relais zijn er binnenkort ook sockets beschikbaar met Push-in techniek. Deze sockets zijn geschikt voor montagedraad met harde kern, of montagesnoer met soepele kern, waarbij géén specifiek gereedschap bij montage nodig is. Op deze wijze wordt de montagetijd aanzienlijk verkort.

Voor stromen van maximaal 20 of 25A is er de RIC contactor, deze zijn bromvrij. De slechts 17,5 mm brede 20A versie is voorzien van een ingebouwde blusmagneet, de 25 A versie, slechts 35 mm breed. Voordeel is dat dit type bij de te kiezen NO/NC configuratie ook de mogelijkheid heeft van twee wisselcontacten. Voor eventuele warmte afvoer kan tussen de contactors voor een spacer worden gekozen. Een belangrijk kenmerk van deze contactors is, dat deze een hoog aantal mechanische cycli aankunnen, te denken valt daarbij tot 10 miljoen. De contactors zijn te verkrijgen in diverse spoelspanningen: 24VDC, 36VDC, 72VDC, en 110VDC.
afwijkende spanningen hiervan kunnen op verzoek worden gemaakt.

Op het gebied van tijdrelais zijn er de mogelijkheden van de insteekmodules, welke in combinatie met een relais en socket gebruikt worden. Of er is de keuze tussen enkele multifunctionele relais in DIN bouwvorm, waarbij bij de DIN bouwvorm weer de keuze bestaat gekozen tussen een elektromechanische relais-uitgang, of solid-state uitgang. Deze zijn zowel in AC of DC uitvoering beschikbaar.

Waar het gaat om het bewaken van elektrische grootheden, is het MRM relais een uitkomst: eenvoudig in te stellen, een display op het front, en de mogelijkheid voor het bewaken van diverse grootheden: spanning, stroom, vermogen en netwerkkwaliteit. Dit relais is eveneens geschikt voor DIN rail montage.

Tot slot heeft ComatReleco nu ook het SSU33R relais in het assortiment. Dit type relais is specifiek geschikt voor fasebewaking, fasehoekbewaking en frequentie, en gemonteerd wordt op een socket. Voordeel is dat SSU33R eenvoudig is in te stellen met twee potmeters.

Alle relais in deze serie voldoen aan de volgende normen:

  • EN50155: Railway applications- Rolling stock- Electronic equipment
  • EN61373; Railway applications- Rolling stock equipment- Shock and vibration tests
  • EN45545-2; Railway applications-Fire protection on railway vehicles
  • Part2; requirements for fire behavior of materials and components.

Meer weten over dit type railway toepassingen of algemene informatie over schakelcomponenten? Laat dan uw bericht achter onder de button ‘persoonlijk advies’ op deze pagina of kies deze link en laat uw bericht achter. Een van onze medewerkers neemt vervolgens contact met u op.

 

Comat Releco R3 R20 railway

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test