MINOS SD – Het ultrasmalle veiligheidsrelais van Zander Aachen

2 februari 2022

De MINOS-SD-serie van ZANDER AACHEN bestaat uit het noodstoprelais SD1E dat kan worden gebruikt voor het bewaken van veiligheidscircuits.

Hierbij kan gedacht worden aan noodstoprelais met bijvoorbeeld met noodstopknoppen, veiligheidsdeurschakelaars of lichtschermen en het veiligheidskoppelrelais SD1K, dat kan worden gebruikt voor veilige galvanisch gescheiden contactversterking met testpulsfilter voor veiligheids-PLC’s.

Naast een duidelijk voordeel met een inbouwbreedte van slechts 6,8 mm, zijn deze veiligheidsrelais verrassend veelzijdig. Type SD1E kan worden geconfigureerd voor individuele toepassingen zoals een conventioneel noodstoprelais. Via configuratieschakelaars aan de onderzijde van de unit, kan het startgedrag (manueel of automatisch) en de bewaking  van veiligheidssensoren direct op het apparaat worden geconfigureerd.

Doordat slechts één unit voor verschillende configuraties kan worden gebruikt, wordt de toepassing van verschillende systeemtypen én het voorraadbeheer enorm vereenvoudigd.

De units zijn gecertificeerd voor gebruik tot PLe / SIL 3 volgens EN ISO 13849-1 / IEC 61508 / IEC 62061. Daarnaast zijn de units ook toegelaten voor gebruik in de procesindustrie en branderinstallaties en zijn deze voorzien van een UL-certificering voor toepassing op de Noord-Amerikaanse markt.

Meer vragen over dit Minos SD ultrasmalle veiligheidsrelais, neem gerust telefonisch contact met ons op, Verkoop Binnendienst (Sales), tel: 0346 - 594 555.

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test