Bespaar tijd en ruimte, elk paneel opnieuw: Met PUSH-IN aansluitvoeten interface- en industrierelais

24 februari 2022

Installatiekosten en tijd zijn doorslaggevende factoren bij de constructie van schakelkasten.

Comat Releco beeld 1

Verbindingen snel en betrouwbaar maken is vanzelfsprekend. Het eenvoudig monteren en demonteren van componenten als aansluitvoeten voor interface- en industrierelais vormt steeds meer een vereiste.

Is het er met push-in aansluitvoeten allemaal kwa bouwbreedte compacter op geworden? Nee, maar de waarde van push-in aansluittechnologie heeft zich ondanks dat, wel bewezen. Aansluitvoeten met push-in-aansluittechnologie zetten vandaag de dag de norm in de bedrading van relaiscircuits.

Comat Releco beeld 4ComatReleco is weliswaar niet de eerste aanbieder van aansluitvoeten met push-in aansluittechnologie. Maar ComatReleco is wel de eerste aanbieder die uitstekend functionerende push-in aansluittechnologie weet te integreren in aansluitvoeten die amper breder zijn dan het relais dat in de aansluitvoet wordt gestoken. Een eigenschap waar alleen de oude en vertrouwde aansluitvoeten met schroefklemmen van ComatReleco zich tot op de dag van vandaag mee onderscheiden. Naast de voordelen die push-in aansluitvoeten kenmerken levert dit bij push-in aansluitvoeten van ComatReleco ook nog eens het voordeel op tot 25% ruimtebesparing in vergelijkbare oplossingen. Voor zover dit geen kleiner en goedkoper paneel oplevert, betekent dit in ieder geval vrije paneelruimte die voor andere componenten of als spare kan worden benut voor toekomstige uitbreidingen.

ComatReleco push-in aansluitvoeten zijn geschikt voor DIN-railmontage worden gekenmerkt door de type aanduiding Sx-PI of Sx-PIR. Waarbij de R in de type aanduiding staat voor de railway goedgekeurde variant. Het cijfer op de plek van de x verwijst naar het type relais waarvoor de push-in aansluitvoet geschikt is. Bijvoorbeeld: de aansluitvoet S9-PI is geschikt voor 4-polige relais waarvan de type aanduiding met C9 begint (Bijvoorbeeld het relaistype: C9-A41FX-24Vdc).

Comat Releco beeld 3Draad met vaste kern, montagesnoer (met losse aders) met en zonder ader eindhuls tussen 0,34 mm2 en 2,5 mm2 zijn passend. De aansluitvoeten kunnen eenmaal op DIN-rails gemonteerd, zonder gereedschap worden verwijderd. Label strips maken tevens deel uit van de leveringsomvang van ComatReleco. Doorverbind brug strips voor stuur- en belasting circuits en enkele of meervoudig ontgrendelingstool, waarmee alle aansluitingen op een rij tegelijk kunnen worden ontgrendeld, completeren het push-in aanbod van ComatReleco en vergroten het gebruiksgemak.

Voor onder meer datasheets, CAD-files (.step), templates voor BS11-PI markeerstrips kunt u gebruik maken van de button hiernaast.

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test