AirSTREAM van Lütze: voor een compacte en koele schakelkast

18 augustus 2022

De montageplaat met draadgoten: ze zijn niet weg te denken uit een besturingskast. Totdat je kennis hebt gemaakt met het AirSTREAM-systeem van Lütze.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een modulair voorgeconfectioneerd frame, dat in een standaard besturingskast geplaatst wordt. De bedrading wordt aan de achterzijde van het frame gelegd en is na plaatsing nog steeds goed bereikbaar, ook bij uitbreidingen en aanpassing van de besturing.

Dit heeft een aantal grote voordelen:

  1. Er blijft meer ruimte over voor componenten in de schakelkast. Er is immers geen draadgoot benodigd, omdat de bedrading aan de achterzijde wordt verwerkt. Dit zorgt al snel voor 30% meer ruimte in de kast.
  2. Er ontstaat minder warmteontwikkeling in de kast, omdat de luchtstroom niet wordt gehinderd door de draadgoten én omdat de bedrading geen warmte toevoegt op de plek waar de elektronica geplaatst is. Zo ontstaan er bovendien minder hotspots, wat een langere levensduur van de besturing ten goede komt en vooral: minder storingen en onderhoud.
  3. Bij seriematige productie kan eenmalig een ontwerp worden gemaakt met behulp van de AirSTREAM-configurator en/of Eplan. Hiervoor wordt door Vierpool een artikelnummer aangemaakt, zodat simpel het gewenste aantal frames besteld en just in time geleverd kan worden.
  4. Bedraden wordt een eitje, doordat er 40% meer manoeuvreerruimte is om de bedrading onder de klemmen te bevestigen, mede door de slim gebogen vorm van de montageprofielen. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd tijdens de bouw.

AirSTREAM is ook verkrijgbaar in een versie voor kleine besturingskasten en I/O-kasten en heet dan AirSTREAM Compact.

airstream front   airstream back
Front                 Back


Wilt u meer weten wat AirSTREAM voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, of kom het zelf ontdekken op de WOTS 2022 op de Jaarbeurs in Utrecht vanaf 27 september a.s. Hal 8 (standnr: 8B024)

Draadgootvrije montage

Deel deze pagina via:
Schakelcomponenten nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test