Sierteeltsector krijgt standaard barcodelabel

27 januari 2015

AIDC sierteelt barcodeVia logistiek.nl: Floricode heeft onlangs tijdens tijdens de relatiedag in Boskoop een nieuwe standaard gepresenteerd van het logistieke label voor de sierteelt.

Met dit label komt de sector volgens Floricode tegemoet aan de wens tot gestandaardiseerde data-uitwisseling in de logistieke keten tussen kweker, veiling, exporteur, transporteurs tot en met de afnemers in de (internationale) retail.

Loek Boortman (GS1) en Leo van der Zon (Floricode) overhandigen de standaard voor het Sierteelt Logistiek Label aan Michiel van Veen (foto rechts) van Royal Lemkes.

Het gestandaardiseerde Sierteelt Logistiek Label zorgt ervoor dat informatie in combinatie met data-uitwisseling met standaardberichten dat informatie soepeler plaatsvindt tussen verzenders, vervoerders en ontvangers. De logistieke afhandeling en tracking & tracing worden hiermee geoptimaliseerd.

GS1-standaard

De Floricodestandaard is tot stand gekomen door de wensen van kwekers, veiling, exporteurs en transporteurs te combineren met de bestaande standaarden voor labels van GS1 die internationaal gelden voor de retail. Zo wordt er voor de barcodes gebruik gemaakt van de wereldwijd unieke Serial Shipping Container Code (SSCC) die door GS1 worden verstrekt.

Verdeelproces verbeteren

Het Sierteelt Logistiek Label kan toegepast worden op karren, maar ook op individuele fusten. Hiermee kan bijvoorbeeld het verdeelproces bij handelsbedrijven worden verbeterd.

Distributiebon

In de bloemisterij wordt tot nu toe veelal gebruik gemaakt van de aanvoerbrief en de distributiebon van de veilingen. Verderop in afzetketens bij buitenlandse groothandel en de retail, maar ook bij import in Nederland, kunnen ketenpartijen hiermee niet uit de voeten. Dat is wel mogelijk als gebruik wordt gemaakt van internationale standaarden voor labels.

Bron: auteur Bas DIJKHUIZEN

Deel deze pagina via:
AutoID nieuws
het volledige nieuwsarchief
PRODUCTEN & DIENSTEN
CONTACT
routeplanner
Studio 16 Websolutions webbouw & online marketing
test